В Італії прокинувся найвищий вулкан Європи: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

В Італії прокинувся найвищий вулкан Європи: з'явилося відео

В Італії прокинувся найвищий вулкан Європи: з'явилося відео
Джерело:  РІА Новини

В Італії, на острові Сицилія відновив свою активність найвищий і найактивніший вулкан в Європі - Етна.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
У понеділок ввечері, 27 лютого, вулканологи з Національного інституту геофізики і вулканології Італії зафіксували виверження лави з нового південно-східного кратера вулкана Етна. Місцеві ЗМІ пишуть, що фонтани розпеченої лави можна спостерігати не тільки з міста Катанія, що біля підніжжя Етни, а й з ряду інших, більш віддалених від вулкана населених пунктів, зокрема, з Таорміна.
Згідно з даними вулканологів, виверження супроводжується невеликими вибухами і викидом вулканічних бомб. Однак, на думку експертів, нинішнє виверження Етни не становить загрози ні для людей, ні для матеріальних об'єктів.

Читайте також: У Мексиці прокинувся древній вулкан: з'явилося вражаюче відео
Міжнародний аеропорт Фонтанаросса біля Катанії, роботу якого часом серйозно ускладнюють потужні викиди вулканічного попелу при виверженнях Етни, зараз працює в штатному режимі, жоден авіарейс не відкладено і не скасовано.


Як повідомляв ONLINE.UA, минуле виверження найвищого діючого вулкану в Європі Етни було зафіксовано 21 травня 2016 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?