У Львові накрили цілу банду поліцейських: з'явилися фото і подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

У Львові накрили цілу банду поліцейських: з'явилися фото і подробиці

Національна поліція України
У Львові накрили цілу банду поліцейських: з'явилися фото і подробиці

У Львові викрили групу поліцейських, підозрюваних у привласненні чужого майна та вимаганні грошей.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Нацполіції.
Інформація про злочини співробітників Залізничного відділу поліції Львова з'явилася ще в жовтні минулого року.
За інформацією Нацполіції, правоохоронці, які несли службу на вокзалі, систематично били (або загрожували) людей, які вчинили адміністративні або кримінальні правопорушення. За непритягнення до відповідальності поліцейські вимагали гроші від затриманих. Також забирали особисті речі.

Читайте також: У Києві поліцейські гналися за п'яним водієм: відео моменту погоні
"Відомо про 20 епізодів злочинної діяльності групи, до яких причетні 15 працівників відділу поліції з числа співробітників чергової частини і патрульно-постової служби зазначеного відділу поліції", - повідомили в Нацполіції.
Наприклад, за інформацією правоохоронців, був задокументований факт побиття в службовому кабінеті чергової частини трьома поліцейськими чоловіка, який перебував на вокзалі напідпитку. Також відомо про застосування насильства ще одним патрулем цього ж відділення до іншого пасажиру і отримання від нього 900 гривень.
"Трьох фігурантів групи затримали "на гарячому", коли поліцейські змусили чоловіка віддати їм 230 євро і 220 польських злотих за непритягнення його до адміністративної відповідальності", - сказано в повідомленні.
Крім того, під час 13 санкціонованих обшуків за місцем їх проживання виявлено та вилучено інші кошти, отримані в результаті вимагання: 1 560 польських злотих, 31 350 гривень, 250 євро, 1 272 доларів США, а також - 38 мобільних телефонів, 1 мисливський ніж, патрони різного калібру, гранату РГД-5, ручний протитанковий гранатомет РПГ-18.
Трьом затриманим оголошено підозру за ч.3 ст.368 КК України. Вирішується питання про правову кваліфікацію дій інших членів групи і притягнення їх до кримінальної відповідальності.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Чернігові стався гучний випадок з озброєним пограбуванням ломбарду і подальшим затриманням зловмисника, в результаті чого постраждало двоє поліцейських.














Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?