Україні дали прогноз щодо військового стану: опубліковано відео
Категорія
Події
Дата публікації

Україні дали прогноз щодо військового стану: опубліковано відео

Україні дали прогноз щодо військового стану: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Введення Україною військового положення буде означати фактично оголошення війни з Росією і дозволить Кремлю почати масштабне вторгнення, якого Київ всіма силами намагається уникнути.
Про це у своєму блозі на ONLINE.UA розповів відомий волонтер, ветеран АТО Мирослав Гай.
"Якщо б ми зараз раптом запровадили воєнний стан на всій території, я думаю, треба було б юридично сказати, кого ми вважаємо ворогом. Так, Росія – ворог, Росія – це агресор, Росія – це терорист №1 у світі, це фактично спонсор ИГИЛ, "Хезболли". Але якщо ми зараз скажемо відверто, що Росія – ворог, повинні собі дати відповідь: а ми можемо воювати з Росією в поодинці?" – підкреслив він.


Читайте також: Порошенко нагородив героїв АТО: стали відомі нові історії мужності

Ветеран додав, що в цьому випадку "світове співтовариство може сказати — ви ж самі оголосили. Росія вам нічого не оголошувала".


"Росія веде гібридну війну. Я думаю, що на гібридну війну потрібно відповідати гібридними методами, що ми зараз дуже успішно робимо. Ми навчилися це робити", - переконаний він.


Волонтер нагадав, що "Російська Федерація вкладає мільярди у те, щоб звинуватити Україну в агресії, показати, що у нас тут громадянська війна, дати привід офіційно завести сюди війська, звинувачуючи якісь фантомні  "диверсійні групи", які нібито прорвались у Крим (як це було влітку минулого року, — ONLINE.UA)".



"Вони вже ввели декілька підставних груп, заарештували наших громадян, звинуватили їх у тероризмі, тримають зараз як політичних в'язнів. Все це робиться для того, щоб отримати хоч якісь юридичні підстави відкрито почати використовувати проти України авіацію, ракети і так далі", - запевнив він.
Гай підкреслив, що, на його думку, військове становище навряд чи буде введено по всій Україні, "якщо, звичайно, не зміниться кардинально ситуація, і Росія не почне відверту агресію — вже з військовими шевронами, з закладом техніки, з використанням авіації".
Читайте також: Бійці АТО врятували прапор України під потужним вогнем бойовиків: з'явилися фото і відео
У цьому випадку, "звичайно, президент просто виконає свій конституційний обов'язок".
"Зараз же можуть бути введені якісь особливі положення в областях. Для чого це може бути зроблено? Виключно для того, щоб військові отримали юридичні можливості ефективніше воювати. Тому що зараз військовий, який зайде до хати, щоб зробити там пункт обігріву або збору поранених, юридично здійснює порушення", - нагадав волонтер.
За словами ветерана, "військовий не може взяти техніку і сказати – мені терміново вона потрібна, щоб відвезти пораненого хлопця, тому що це буде злочин, за законом це буде означати, що він цю техніку вкрав".


Більше  читайте на ONLINE.UA: Росія шукає привід застосувати проти України авіацію і ракети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?