В Україні розповіли важливу річ про "групи смерті" в інтернеті
Категорія
Технології
Дата публікації

В Україні розповіли важливу річ про "групи смерті" в інтернеті

В Україні розповіли важливу річ про "групи смерті" в інтернеті
Джерело:  online.ua

Багато ЗМІ своїми публікаціями створили ажіотаж навколо "груп смерті" в інтернеті, при тому, що їм варто було б бути обережними і акуратно висвітлювати цю небезпечну тему.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів начальник Департаменту кіберполіції Національної поліції України Сергій Демедюк.
"Щодо поширення цих "груп смерті". На мою думку, джерелом такого ажіотажу стали, на жаль, ЗМІ, які підняли цю тему. Її потрібно було піднімати. Але не рекламувати хештеги, не рекламувати ці назви", - підкреслив він.
Демедюк попередив, що "навіть одна стаття, яка з'явилася десь в регіональному ЗМІ із зазначенням хештегів, вже підштовхує дітей до того, що "а давайте перевіримо, що там насправді під цим хештегом?"

Читайте також: Багатьом ЗМІ нецікаво: в кіберполіції розповіли, як захистити дітей від злочинів
"Якби просто обговорили саму проблему, не називаючи конкретних імен, не даючи посилань, хештегів - я думаю, не було б такого ажіотажу. А якщо перед цим ще й розібралися докладніше, переконаний, такого ефекту не було б. Але журналісти піднесли населенню резонансний факт, який вже відбувся", - зазначив він.
При цьому глава кіберполіції України додав, що "ми не стали розповідати про те, що в Росії це вже кілька років велика проблема, та й не тільки в Росії, про ті ж США ми чомусь теж мовчимо, хоча там в соцмережах це існує дуже активно".


"Основна мета, з чого почалися такі групи, - це отримання відеоконтенту, де людина здійснює самогубство. Тому що такий контент коштує в рази дорожче, ніж та ж дитяча порнографія. Але ж цього не знають якраз підлітки, наші діти, які стають жертвами цих груп", - заявив Демедюк.
За його словами, діти не знають про те, що "основна мета таких "поводирів" - не в тому, що вони там розповідають, що вони хочуть показати, що дитина сильна, що вона - індивідуальність, це все обман, спрямований на те, щоб отримати відео самогубства, тому що психологічно діти настільки занурюються в цю "гру", що втрачають зв'язок з реальністю".
Читайте також: По ліція розповіла про нові смертельні дитячі флешмоби в мережі
"Ми вже говорили про це. Це - наша вина. Ми просто не звертаємо уваги на власних дітей. Навіть якщо дитина грає в якусь безпечну комп'ютерну гру, настільки занурюється в ту ігрову реальність, що не хоче ні уроки робити, ні спілкуватися, вимагає залишити його в спокої", - розповів експерт.
Також він додав, що такі діти "швидко виконують свої мінімальні обов'язки - і повертаються туди, в кіберпростір, так дитина відволікається від реальності, в реальному світі залишається лише оболонка, тіло, а душа дитини, її інтелект - вже там".
Більше читайте на ONLINE.UA: Шахраї дуже добре почуваються на окупованому Донбасі - глава кіберполіції України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?