Францію розбурхав арешт дружини "путінського друга"
Категорія
Світ
Дата публікації

Францію розбурхав арешт дружини "путінського друга"

Францію розбурхав арешт дружини "путінського друга"
Джерело:  online.ua

У Франції арештовано дружину Франсуа Фійона - кандидата в президенти країни, який дотримується проросійської політики.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на французькі ЗМІ.

Читайте також: Пу тінські хакери і пропагандисти обрали нову жертву в Європі: деталі від Reuters
Повідомляється, що затримання Пенелопи Фійон відбулося в рамках розслідування справи про її фіктивне працевлаштування.
Стало відомо, що Пенелопа Фійон протягом декількох років фіктивно значилася як помічника свого чоловіка, в той час коли він був депутатом Національної асамблеї (нижня палата парламенту), за що отримала винагороду в розмірі 500 тисяч євро.
Пізніше сума отриманих нібито незаконним шляхом коштів збільшилася до 900 тисяч євро, а звинувачення в фіктивній роботі на батька були висунуті на адресу сина і дочки Фійона.
Сам Франсуа Фійон виступив з приводу арешту дружини, заявивши, що продовжить боротьбу за президентську посаду. У той же час він назвав цю подію спробою його "політичного вбивства".
Крім Фійона так званим "другом Путіна" вважається ще один кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен. Зокрема, вона заявляла, що в разі перемоги на виборах визнає Крим російським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?