Україна і МВФ прийшли до найважливішої угоди
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна і МВФ прийшли до найважливішої угоди

Україна і МВФ прийшли до найважливішої угоди
Джерело:  Reuters

Україна і Міжнародний валютний фонд підписали оновлений меморандум про співпрацю, який необхідний Києву для отримання чергового траншу кредиту в розмірі 1 млрд доларів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на джерело Reuters в Національному банку України.
"Українська сторона підписала оновлений меморандум про співпрацю", - йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, раніше стало відомо, що Рада директорів МВФ не збирається розглядати українське питання найближчим часом- в розкладі засідань до 6 березня значиться інше питання.
У вересні 2016 року після більш ніж річної перерви Україна відновила співпрацю з МВФ за чотирирічною програмою розширеного фінансування (EFF) обсягом 17,5 млрд дол.
За цією програмою Україна вже отримала три кредитних транші загальним обсягом 7,62 млрд дол. До кінця 2016 року українці розраховували отримати четвертий транш, виконавши ключові умови, а саме - ухвалила бюджет на 2017 рік і провела націоналізацію найбільшого "ПриватБанку".
При цьому засідання Ради директорів щодо українського питання і виділення Києву грошей весь час відкладалося.
Для проведення цього засідання було необхідно підписання листа про наміри між Україною і МВФ, а потім - меморандум, в якому вказувалися б ключові точки виконання програми реформ на найближчі місяці.
Як очікується, такими ключовими точками будуть проведення земельної та пенсійної реформи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?