Президентство Трампа: Україна отримала гарну звістку з США
Категорія
Світ
Дата публікації

Президентство Трампа: Україна отримала гарну звістку з США

Президентство Трампа: Україна отримала гарну звістку з США
Джерело:  Голос Америки

США не мають наміру послаблювати підтримку України, і цілком можуть допомогти українській армії летальними озброєннями, а також надати Києву фінансову і дипломатичну підтримку.
Про це заявив американський конгресмен Брайан Фітцпатрік, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Голос Америки".

"Ми сподіваємося, зокрема, в питанні України і Східної Європи, у нас є спільна позиція обох партій щодо їх підтримки. Для мене це означає чітку підтримку наших союзників по НАТО, волелюбних країн, чиї недоторканість та суверенітет ми поважаємо. Включаючи Україну", - підкреслив він.
Крім того, Фітцпатрік розповів про підтримку України як республіканцями, так і демократами.


Читайте також: Ще один ворог Путіна в оточенні Трампа: що відомо про майбутнього главу розвідки США

"Ми відправили лист з питання санкцій, ми також підписали резолюцію, так само, як Акт підтримки України. Також відповідні заяви робили деякі сенатори, але я думаю, обом палатам Конгресу необхідно об'єднатися і визначитися, що означає допомогу Україні, хто на нашій стороні, і що робити, щоб бути почутим", - зауважив конгресмен.
Також він розповів про побоювання щодо скасування санкції проти Росії.
"Я не знаю, чи це можна назвати побоюванням. Це просто невідомість. Це відбувається кожен раз, коли в Білому домі з'являється нова адміністрація. Особливо, коли крісло займає хтось без досвіду перебування при владі. З Конгресом – інша історія. Я сподіваюся, що ця позиція буде сумісною з нашими поглядами. Якщо ні, нам доведеться чинити тиск і відстоювати позицію", - повідомив він.
У той же час, в питаннях надання Україні летального зброї, Фітцпатрік підкреслив, що "це питання до військових".


Читайте також: У Трампа жорстко розвіяли чергові надії Путіна

"Якої допомоги потребує Україна, щоб захистити свій суверенітет і недоторканність кордонів. В ідеалі треба закликати Росію виконувати Мінські угоди, терміново вивести все важке озброєння з східної України, припинити підтримувати проросійських сепаратистів, які знищують регіон. Це те, що має статися. Але щодо конкретних видів озброєнь – це питання до військових", - заявив конгресмен.


При цьому він додав, що віддає перевагу економічної і дипломатичної підтримки.


"Важлива всеосяжна підтримка: надання фінансів, дипломатична допомогу", - підкреслив американський депутат.


Крім того, він висловив надію на тісне співробітництво НАТО з Україною.


"Я думаю, що НАТО – це дуже важливо. Принципи, які відстоює НАТО і країни-члени Альянсу. Україна технічно підпадає під цю категорію високого ризику. Латвія, Естонія, Литва та Україна. Це всі країни в зоні підвищеного ризику", - резюмував він.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  президент США Дональд Трамп виступив у Конгресі і висловив своє ставлення до війн і конфліктів, а також до колишніх ворогів Америки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?