Стало відомо, як Путін таємно витрачає величезні гроші на ДНР-ЛНР
Категорія
Події
Дата публікації

Стало відомо, як Путін таємно витрачає величезні гроші на ДНР-ЛНР

Стало відомо, як Путін таємно витрачає величезні гроші на ДНР-ЛНР
Джерело:  online.ua

Близько чверті всіх витрат бюджету Російської Федерації засекречені. Ці кошти витрачаються, зокрема, на фінансування військових кампаній Кремля - ​​на утримання бойовиків ДНР і ЛНР і на війну в Сирії.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів російський економіст і політик Сергій Жаворонков.
За словами економіста, Кремль в умовах економічної кризи змушений витрачати гроші з резервів.
"За 2016 рік Резервний фонд скоротився майже в чотири рази - до 973 млрд рублів ($16,2 млрд). Скоротився і Фонд національного добробуту - до 4,3 трлн рублів ($72 млрд). У 2017 році Резервний фонд повинен закінчитися, що і заплановано", - зазначив він.
Як підкреслив Жаворонков, біда російського уряду - в нездатності зменшити величезні військово-поліцейські витрати, які становлять приблизно третину бюджету.
Читайте також: Пу тін - людина з підворіття, США взялися за нього грунтовно - Олег Панфілов
"При цьому нагадаю, що приблизно 25% російського бюджету засекречено. Фантастика за світовими мірками. Ми розуміємо, що утримання ЛНР, ДНР і війна в Сирії вимагають великих витрат. Тому так різко все засекретили, хоча ще пару років назад засекречена частина бюджету була на рівні 10%", - пояснив він.
Економіст підкреслив, що для російської влади є і хороша новина.
"До президентських виборів в березні 2018 року в номінальних цифрах витрати бюджету можна буде не урізати - ні військові, ні соціальні. Звичайно, йде приховане скорочення соціальних витрат за рахунок інфляції. Реальні доходи росіян за останні пару років впали більш ніж на 10%, але є претензії до російської методики підрахунку інфляції, вона в реальності більше. Наприклад, продовольча інфляція за пару років становить 30%, а ніякі не 10%. Проста людина витрачає більшу частину коштів на їжу. Проте російська влада продовжує жити коротким плануванням. До президентських виборів вистачить, а там, може, нафта зросте або санкції знімуть", - зазначив Жаворонков.

Читайте також: Ро сіяни збиралися евакуювати флот з Криму, але їм допомогли політики в Києві - Володимир Огризко
При цьому, за його словами, зменшення військово-поліцейських витрат загрожує невдоволенням путінської еліти, а скорочення соціальних витрат загрожує загальним соціальним напруженням.
Подробиці читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: У Росії створюють хунту, а Путін загодовує силовиків, щоб вони стріляли в людей - економіст из РФ

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?