У Януковича і Азарова з'явилися нові приводи для смутку
Категорія
Події
Дата публікації

У Януковича і Азарова з'явилися нові приводи для смутку

У Януковича і Азарова з'явилися нові приводи для смутку
Джерело:  un.ua

Печерський районний суд Києва заарештував автомобіль Bentley Brooklands з автопарку утікача-екс-президента України Віктора Януковича і 600 тисяч швейцарських франків на рахунках сина екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова Олексія.
Про це вирішили на засіданні суду від 23 і 24 лютого відповідно, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українські новини".
Рішення суду засноване на підозрі в тому, що майно було отримано злочинним шляхом. На підставі фотокопії свідоцтва про реєстрацію, яка була знайдена в одному з боксів автопарку Януковича в "Межигір'ї" ГПУ встановила, що екс-президент створив фіктивне підприємство "КиївУніверсалСервіс", на яке і зареєстрував машину.
З матеріалів слідства стало відомо, що зниклий екс-президент є по суті фактичним власником Bentley, а право власності зареєстровано на "КиївУніверсалСервіс" тільки з метою приховати справжнього власника цього автомобіля, а також легалізувати незаконне майно", - йдеться в повідомленні.
Заарештований автомобіль преміум-класу Bentley Brooklands був представлений в 2007 році. Всього випустили 550 таких моделей, і його вартість складає близько 3,4 млн грн.
Читайте також: Суд заарештував запаси вин і коньяків Януковича: опублікований цікавий список
У той же час, за даними "РБК-Україна", суд також заарештував 600 тис швейцарських франків (майже 16 млн грн) на 10 рахунках Олексія Азарова на підставі підозри в отриманні ним дуже великого хабара. Встановлено, що з 12 грудня 2012 по 27 листопада 2014 року діючий на той момент депутат парламенту Олексій Азаров отримав неправомірну вигоду в розмірі 7,7 млн ​​євро, 600 тис. швейцарських франків і 500 тис. американських доларів.
"Надалі ці кошти були розміщені на рахунках в банках Швейцарії, Італії та Ліхтенштейну. При цьому отриманий дохід депутат не задекларував, а відповідно не заплатив податки. Суд задовольнив клопотання Генпрокуратури і наклав арешт на 5 рахунків Азарова в банку Bank Julius Bar (Цюріх), 4 рахунки в банку Coutts & Co AG (Цюріх) і на рахунки в банку Banque Internationale a Luxemburg SA. Також накладено арешт на залишок коштів на зазначених рахунках в сумі 0,6 млн швейцарських франків і на видаткові операції за цими рахунками", - йдеться в повідомленні.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше суд дозволив заарештувати Віктора Януковича.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?