Євросоюз прийняв важливе рішення по безвізу для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз прийняв важливе рішення по безвізу для України

Євросоюз прийняв важливе рішення по безвізу для України

На засіданні Комітету постійних представників країн-членів ЄС посли Європейського Союзу затвердили текст законодавчої пропозиції надати Україні безвізовий режим, який був узгоджений за результатами міжінституційних переговорів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  УНІАН.
«Комітет підтвердив домовленості щодо візової лібералізації для України, досягнуті в рамках тріалогу», - розповіли в Раді ЄС.
Очікується, що відповідний лист про прийняте рішення буде направлений до профільного комітету Європарламенту з питань свобод, юстиції та внутрішніх справ, після чого буде визначено дату, коли саме відбудеться голосування.
Читайте також: Україну в ЄС порадували щодо безвіза: названа важлива дата
Депутат Марія Габріель, доповідач з цього питання, після завершення міжінституційних переговорів, які відбулися 28 лютого в Брюсселі, повідомила, що має намір поставити це питання на голосування вже на другому тижні березня. Після цього документ буде проголосований в рамках пленарного засідання.
Під час обговорення, як на рівні комітету, так і на рівні пленарного засідання, депутати мають можливість внести в текст поправки, саме тому після того, як відбудеться голосування в Європарламенті, документ ще раз повернеться до Комітету постійних представників для узгодження. Після того, як Комітет погодиться з тим, що прийняв парламент, має бути рішення Ради ЄС з подальшим підписанням документа і його опублікуванням в Офіційному журналі ЄС. Документ набуде чинності через 20 днів з дати оприлюднення.
Як повідомляв ONLINE.UA,  затвердження безвізового режиму між Україною та країнами Європейського союзу має пройти на засіданні Ради ЄС із закордонних справ 11 травня 2017 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?