"Стіна" на кордоні з РФ: з'явилися интереснаяа інформація та дані про реакції росіян
Категорія
Події
Дата публікації

"Стіна" на кордоні з РФ: з'явилися интереснаяа інформація та дані про реакції росіян

"Стіна" на кордоні з РФ: з'явилися интереснаяа інформація та дані про реакції росіян
Джерело:  online.ua

В Росії почали зведення додаткових систем безпеки на кордоні з Україною після того, як стартував український проект "Стіна".
Про це в інтерв'ю інтернет-шоу "Double-Ять" ONLINE.UA розповів прес-секретар Державної прикордонної служби Олег Слободян.
Читайте також: Стало відомо, якими шляхами перші російські диверсанти потрапили в Україну
"Вони також ставлять інженерні засоби, які прикривають кордон — їх раніше не було. Звичайно, це не наш масштаб, але це "путанка", спеціальні огорожі, приховані відеокамери — різноманітні інженерні та технічні елементи, щоб моніторити свій кордон", - розповів Слободян.
Слободян розповів, що на спорудження так званої стіни потрібно близько 4 мільярдів гривень, однак в бюджеті постійно недодають грошей.
"Що стосується термінів, то коли затверджували цей план постановою уряду №439 від 15 квітня 2015 року, було передбачено, що до 2018 року кордон буде облаштовано. На це все потрібно було більше 4 мільярдів гривень. Щорічно на реалізацію цього проекту потрібно буде приблизно 1 мільярд гривень. У 2015 році із запланованого мільярди виділили лише 400 мільйонів, в 2016 — лише 200 мільйонів... На 2017 рік бюджет підписаний, і виділили 200 мільйонів. Фінансування впливає на темпи. Приблизна вартість одного кілометра — приблизно 2,5 мільйона гривень, включаючи весь комплекс споруд", - пояснив прес-секретар.
"Є протитранспортні рови, які стримують піший і технічний рух, хоча зупинити танк або великі серйозні технічні засоби вони не зможуть. Цей рів може затримати техніку і дати час на попередження подальшої агресії. Інша лінія — це система технічного забезпечення — паркан, на якому розташовані тепловізори і засоби візуального контролю, які дозволяють бачити все, що відбувається, в режимі онлайн. Ця інформація відразу передається черговим підрозділів", - продовжив Слободян.
"Крім цього, там є датчики руху — це кабель, який ідентифікує по вазі об'єкт, який рухається — це тварина або людина. Це рокадні дороги, які мають спеціальне неасфальтове покриття. Під час дощів вони не розмиваються і забезпечують рух прикордонних нарядів в будь-який час.Є інші споруди — це багатоешелонована система інтелектуального кордону", - додав прес-секретар.
Більше читайте в інтерв’ю ONLINE.UA: На кордоні з Росією буде не стіна, а інша система захисту — прес-секретар Держприкордонслужби України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?