Влада Путіна під питанням: в Росії розкрили передумови перевороту
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада Путіна під питанням: в Росії розкрили передумови перевороту

Влада Путіна під питанням: в Росії розкрили передумови перевороту
Джерело:  online.ua

Президенту Росії  Володимиру Путіну  буде все складніше утримувати владу - є явні причини для швидкого перевороту.


Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів відомий російський політолог Андрій Піонтковський.


"Путін - довічний керівник Росії. Це зрозуміло. Він не може піти сам або програти на виборах. Однак він може або померти, або силовим методом буде відсторонений від влади, що часто трапляється з диктаторами. Вибори - це маніпуляційна операція, що не має відношення до самого процесу утримання влади в Росії", - сказав Піонтковський.


Читайте також: Стало відомо, як США при Трампі можуть змінити владу в Росії


"Я не виключаю, що можуть виникнути серйозні обставини і до 11 березня 2018 року, завдяки яким Путін буде відсторонений від влади. Можливо, вже після благополучних для нього виборів. Точну хронологію таких подій передбачити не можна, але природа російської влади, природа путінсько-чекістського угруповання і самого Путіна такі, що вони легітимізуються не виборами, а іншими факторами. Тому я б віддавав перевагу не розмовам про перипетії виборів 2018 року, а тому, наскільки міцна довічна влада Путіна на сьогоднішній момент", - підкреслив політолог.


"Вона під питанням. Справа в тому, що в авторитарних режимах такого типу некомфортними для диктатора є зовнішньополітичні поразки. А мені здається, що правлячий режим переживає поразку, і це ясно усвідомлюється верхівкою. Найбільш фундаментальна поразка - це Україна", - додав він.


Читайте також: Рекордна підтримка Путіна не врятує - російський політолог


"Це не військово-політична поразка, а метафізична. Путінське уявлення про Україну, його концепція "руського миру", згадайте відому кримську мову, яка була копією гітлерівської Судетської мови, де він явно проголошував плани розчленування України, створення "Новоросії" з 10- 12 областями (півдня і сходу України, - ONLINE.UA). Це все провалилося. і провалилося з дуже неприємної для Путіна причини, ставка на підтримку росіян (згідно з переписом 2001 року, росіяни - друга за чисельністю етнічна група України, 8,3 млн людини або 17,3% всього населення, при цьому російську мову як рідну визнало 29,6% громадян України, - ONLINE.UA), які повинні були виступити проти України - провалилася", - резюмував Піонтковський.


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Путін програв і різко змінює концепцію по Україні - Андрій Піонтковський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?