У Росії розкрили нову авантюру Путіна по Донбасу
Категорія
Події
Дата публікації

У Росії розкрили нову авантюру Путіна по Донбасу

У Росії розкрили нову авантюру Путіна по Донбасу
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін через невдалий політичний союз з главою США Дональдом Трампом змушений йти на ризиковані кроки на Донбасі.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив російський вчений політолог і публіцист Андрій Піонтковський.
Читайте також: В Україні дали однозначний прогноз за "велику угоду" Путіна і Трампа
"До речі, ми зараз спостерігаємо зміну політичної концепції по Україні. Три роки, після провалу "Новоросії", Путін намагався впихнути "Лугандонию" в Україну, з усіма бандитами, фактичної федералізацією, зміною Конституції. Зараз він розуміє: Україна на це не піде", - вважає Піонтковський.
"Тому Путін різко змінює концепцію, йде на підвищення суб'єктності цих огризків. Це виражається і в активізації військової активності навколо Авдіївки, і, найочевидніше, визнання їх (так званих ДНР-ЛНР, — ONLINE.UA) "паспортів", економічної зав'язці на Росію. Але це дуже авантюрна політика, яка спровокує ще більш жорстку реакцію Заходу. Ця політика — як раз, наслідок розуміння провалу ставки на Трампа. Не видно угоди, тому Кремль на це реагує підвищенням рівня ескалації конфлікту", - пояснив учений.
Також Піонтковський додав, що реакція Заходу на дії Путіна може штовхає російську політичну еліту на запеклий внутрішнє протистояння, а це може призвести до поступової зміни влади.
"Розкол еліт (в Росії - ред.), який є показником і передвісником політичних змін, він очевидний. Чим жорсткішою буде реакція Заходу, чим очевидніше провал путінської авантюри в Україні, тим ближчими будуть політичні зміни", - зазначив політолог.
Більше читайте в інтерв'ю ONLINE.UA: Путін програв і різко змінює концепцію по Україні - Андрій Піонтковський

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?