Перспективи України стали краще: названа причина зриву угоди Путіна і Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

Перспективи України стали краще: названа причина зриву угоди Путіна і Трампа

Перспективи України стали краще: названа причина зриву угоди Путіна і Трампа
Джерело:  online.ua

Президент США Дональд Трамп не зможе більше розраховувати на близьку співпрацю з главою РФ Володимиром Путіним за потужної антипутінської коаліції в американському політичному істеблішменті.
Таке припущення в інтерв'ю ONLINE.UA зробив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

Читайте також: В Україні дали однозначний прогноз за "велику угоду" Путіна і Трампа
"Трамп стурбований за своє політичне майбутнє. Щоб його зберегти, він змушений бігти попереду антипутінського паровоза. Ось ця атмосфера відчувається російською верхівкою, причому на практичному рівні, так як все — мільйонери, які потребують робочих відносинах із Заходом, де знаходяться їхні активи. Тепер ці стосунки безнадійно зіпсовані, активи під питанням. Все це породжує непрості відносини всередині путінської верхівки, і ступінь внутрішньої кризи сьогодні залежить від жорсткості реакції Заходу", - відзначив він.
За його словами, нинішні провідні політики в США вже давно є противниками Путіна, тому Трампу однозначно доведеться рахуватися з цим. В тому числі і для того, щоб мати союзників у внутрішній політиці.
"Вони (політики з США - ред.) вже себе показали на Мюнхенській конференції з безпеки (2017). Це і віце-президент Майк Пенс, генерали Джеймс Мэттис (міністр оборони США, генерал морської піхоти, — ONLINE.UA) і Герберт Макмастер (радник Трампа з національної безпеки, генерал сухопутних військ, доктор філософії, вважається "архітектором майбутнього збройних сил США і військовим мислителем", — ONLINE.UA). Всі вони проголосили свою вірність НАТО, готовність захищати союзників", - зазначив політолог.
"Такі ж настрої в Конгресі. Трамп повинен з цим рахуватися. Він не фанатик Путіна. Він у зовнішній політиці піддавався маніпулювання путінськими агентами — Кіссінджером, Саймсом. Повторював дурість про спільну боротьбу з ИГИЛ або про те, що РФ може допомогти у протистоянні з Китаєм і Іраном. Всі ці дурниці він вже не говорив, коли виступав у зверненні до Конгресу, де слово "Росія" жодного разу не згадано. Ось він так і буде йти у фарватері команди, а сам більше займатися більш важливою внутрішньою політикою: міграцією, системою охорони здоров'я, робочими місцями. Для цього потрібна підтримка лідерів Республіканської партії. А у таких сенаторів, як Маккейн, Рубіо і Грем, позиція Росії не менш різка, ніж у демократів. Тому Трамп змушений з цим рахуватися", - вважає Піонтковський.
Читайте також: У Росії розкрили нову авантюру Путіна по Донбасу
Також, за словами політолога, незважаючи на протистояння на політичній арені США, всіх об'єднує антипутінська риторика, яка повинна вселити оптимізм українцям.
"Розумієте, динаміка американських розборок не повинна нас дивувати, нам цікавий висновок з усього цього. Висновок такий: різке жорстокість всього американського істеблішменту проти Путіна, включаючи і лідерів республіканців. Це атмосфера, де Трамп не може піти на угоду з Путіним. До речі, це вже дрібниця порівняно з США, але ми бачимо, що провалюється його агент Фійон у Франції. Зараз там інша перспектива. У Німеччині, швидше за все, закінчаться вибори коаліцією Ангела Меркель-Мартін Шульц. Це вигідніше для України, ніж коаліція Меркель-Штайнмайер. Штайнмайер (екс-глава німецького МЗС, з недавнього часу — президент Німеччини, — ONLINE.UA) — людина Герхарда Шредера, який сам на утриманні у Путіна. Позиція Шульца у часи президентства в Європарламенті була досить проукраїнською. Тому зараз у російсько-українському конфлікті перспективи України краще, ніж кілька місяців тому. Атмосфера важкого геополітичного поразки в Москві буде посилюватися", - резюмував Піонтковський.
Більше читайте в інтерв'ю ONLINE.UA: Путін програв і різко змінює концепцію по Україні — Андрій Піонтковський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?