У РФ розповіли про проект Новоросія і про найбільшу поразку Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

У РФ розповіли про проект Новоросія і про найбільшу поразку Путіна

У РФ розповіли про проект Новоросія і про найбільшу поразку Путіна
Джерело:  online.ua

Плани президента РФ Володимира Путіна щодо проекту "Новоросія" провалилися, і Україна стала його найбільшою поразкою.


Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив російський вчений, публіцист і політолог Андрій Піонтковський.


"Мені здається, що правлячий режим переживає поразку, і це ясно усвідомлюється верхівкою. Найбільш фундаментальна поразка - це Україна. Путін програв і різко змінює концепцію по Україні", - заявив Піонтковський.


На думку публіциста, це не військово-політична поразка, а "метафізична".


"Путінське уявлення про Україну, його концепція "русского мира", згадайте відому кримську промову, яка була копією гітлерівської судетської мови, де він явно проголошував плани розчленування України, створення" Новоросії "з 10-12 областями (півдня і сходу України, - ONLINE .UA). Це все провалилося ", - повідомив Піонтковський.


Читайте також: В Росії дали важливий прогноз по окупованому Донбасу


І провалилося, за словами Піонтковського, через дуже неприємну для Путіна причину - росіяни не підтримали його планів.


"Ставка на підтримку росіян (згідно з переписом 2001 року, росіяни - друга за чисельністю етнічна група України, 8,3 млн осіб або 17,3% всього населення, при цьому російську мову як рідну визнало 29,6% громадян України, - ONLINE. UA), які повинні були виступити проти України - провалилася. Більшість росіян залишилися вірні українській державіта її європейському вибору. Після цього триває історія з "Лугандоніей" (окупованими районами Донецької і Луганської областей, - ONLINE.UA), але це ж огризок на карті "променистої" Новоросії ", - сказав політолог.


Піонтковський вважає, що для того, щоб прикрити український провал, Путін поліз на Близький Схід, де примножив славу військового злочинця. І останнім провалом стала ставка на Трампа.


"Зараз Вашингтон очищується від "російської капели", путінської агентури. Надії на велику геополітичну операцію, в рамках якої можна було поставити на коліна Україну, марні", - підсумував російський вчений.


Більше читайте в інтревью ONLINE.UA: Путін програв і різко змінює концепцію по Україні - Андрій Піонтковський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?