Суд по Насірову: з'явилися нові важливі подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд по Насірову: з'явилися нові важливі подробиці

Суд по Насірову: з'явилися нові важливі подробиці
Джерело:  online.ua

Стан здоров'я  відстороненого голови ДФС Романа Насірова  не розцінюють як гостре, тому він може брати участь у судових засіданнях, проте чиновник може бути відпущений до обрання запобіжного заходу.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НАБУ.


У Бюро пояснили, що 4 березня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький доручив детективам забезпечити додаткове медичне обстеження Насірова, в результаті чого чиновника транспортували в Інститут кардіології імені Стражеска.


Читайте також: Насірова знову привезли в суд, ЗМІ уточнили його діагноз: з'явилися фото і документ


Нагадаємо, що в отриманих з медустанови висновках йдеться про гіпертонічну хворобу II стадії високого ризику, але відзначається, що за станом на 4 березня Насіров не потребує невідкладної допомоги.


"Доповнений висновок лікарів отриманий вже після оголошення перерви в судовому засіданні і надання медичних документів клінічної лікарні «Феофанія». У ньому говориться про те, що при стабілізації артеріального тиску пацієнт може продовжувати лікування в амбулаторних умовах, а на час обстеження в невідкладної медичної допомоги не потребував", - йдеться в повідомленні.


"Перешкод для доступу адвокатів до голови ДФС не чинилося. У залі суду поруч з підозрюваним перебували лікарі швидкої, яка доставила голову ДФС з інституту ім. Стражеско в суд. Зараз життю і здоров'ю голови ДФС загрози немає", - додали в НАБУ.



У той же час, "Українська правда" пише, що в ході судового засідання 5 березня адвокати Насірова подали клопотання про відвід слідчого судді, в зв'язку з чим в засіданні оголосили перерву.


"З урахуванням заявленого відводу суд на місці постановив у справі оголосити перерву для передачі заяви про відвід іншому судді", - сказав суддя.


Також джерела серед учасників процеса пояснили, що черговий суддя в Солом'янському райсуді Києва не чергує по неділях, через що Насіров може бути відпущений до продовження судового засідання.


"Якщо зараз не буде розглянуте клопотання про відвід судді, засідання щодо обрання запобіжного заходу не можна буде продовжити до того, як закінчиться термін утримання Насірова під вартою", - йдеться в повідомленні.


Відомо, що 72 години з моменту пред'явлення підозри голови ДФС закінчуються о 23:00 5 березня. Якщо до того моменту не приймуть рішення про запобіжний захід для чиновника, його відпустять.


Відзначимо, що  Романа Насірова підозрюють в пособництві збіглому нардепу Олександру Онищенко і нанесенні Україні збитків на суму в близько 2 млрд грн. Перед оголошенням підозр Насіров нібито втратив свідомість і пережив інфаркт.


Як повідомляв ONLINE.UA,  нардеп Андрій Журжій заявляв, що медичне обстеження Романа Насірова спростувало чутки про пережитий ним інфаркт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?