Українського моряка звільнили з полону піратів: з'явилися важливі подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Українського моряка звільнили з полону піратів: з'явилися важливі подробиці

МЗС України
Українського моряка звільнили з полону піратів: з'явилися важливі подробиці

Нігерійські пірати звільнили екіпаж захопленого ними вантажного судна BBC Caribbean, до котрого входив українець, троє кримчан та четверо громадян Росії.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС України.
"Захоплений піратами українець-член екіпажу судна BBC Caribbean звільнений і знаходиться в безпеці", - запевнили дипломати.
Також про звільнення моряків, серед яких було четверо росіян, троє жителів окупованої Росією Севастополя і один українець, які на початку лютого були захоплені піратами в територіальних водах Нігерії, повідомляє ТАСС.
Читайте також: Пірати, котрі захопили українця у Африці, вийшли на зв'язок: з'явилися подробиці
"У нас радісна подія: наші моряки вже у Франкфурті (Німеччина), всі живі і здорові, переговори пройшли успішно, повернулися всі вісім захоплених членів екіпажу семеро росіян і один українець", - заявив представник окупаційних "влади" Севастополя Павло Буцай.
За його словами, "німецька компанія Briese провела напружені переговори, в ході яких спільно з російським посольством були вжиті всі необхідні заходи для якнайшвидшого звільнення"
Також Буцай запевнив, що найближчим часом моряки повернуться додому, а родичам вже повідомили про успішне звільнення.
Також він додав, що в ході переговорів "вдалося домовитися з піратами про викуп, але сума викупу не розголошується".


Як повідомляв ONLINE.UA, з 5 лютого вісім моряків з Росії та України знаходилися в полоні нігерійських піратів. Екіпаж було викрадено, коли судно BBC Caribbean йшло через Гвінейську затоку у напрямку Іспанії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?