"Друг" Путіна влаштував міжнародний скандал: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

"Друг" Путіна влаштував міжнародний скандал: з'явилися подробиці

"Друг" Путіна влаштував міжнародний скандал: з'явилися подробиці

Турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган порівняв політику Німеччини щодо Туреччини з політикою націонал-соціалістів, чим викликав дипломатичний скандал.


Про це він заявив на мітингу в Стамбулі 5 березня в контексті заборони ФРН агітаційних виступів турецьких дипломатів на заходах в Німеччині, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.


Читайте також: "Друг" Путіна зробив різкий випад проти Німеччини


Турецькі дипломати хотіли провести в Німеччині ряд виступів з метою агітації 1,4 мільйона турок, що мають право голосу на референдумі, за конституційну реформу.


"Ваші практики не відрізняються від практик нацистів в минулому", - прокоментував Ердоган заборону агітації і заявив, що Німеччина "не має нічого спільного з демократією".


Німецькі політики обурилися реакцією турецького лідера. Так, міністр юстиції Хайко Мас охарактеризував висловлювання Ердогана як "підлі і неприйнятні, що не піддаються розумінню", а також закликав "відкинути їх найрішучішим чином".


У той же час, глава фракції Християнсько-демократичного союзу в німецькому бундестазі Фолькер Каудер підкреслив: "Те, що президент однієї країни, що входить в НАТО, так відгукується про іншу країну, що входить в НАТО, - абсолютно неймовірно і неприйнятно".


Крім іншого, генсек Християнсько-соціального союзу Андреас Шойер назвав порівняння президента Туреччини "обурливим і помилковим", і прокоментував його як "жахливий промах деспота з Босфору", в той час як заступник голови ХДС Юлія Клекнер закликала Ердогана до вибачень.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Реджеп Тайіп Ердоган назвав Німеччину "пособницею тероризму".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?