Легендарну німецьку автомарку продали: названа значна сума
Категорія
Економіка
Дата публікації

Легендарну німецьку автомарку продали: названа значна сума

Легендарну німецьку автомарку продали: названа значна сума

Французький автомобільний концерн PSA Peugeot Citroën 6 березня оголосив про купівлю європейського відділення американського концерну General Motors, яка провадила автомобілі під марками Opel і Vauxhall.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutche Welle.
За даними концерну, вартість покупки Opel і Vauxhall склала 1,3 мільярда євро, і ще 900 мільйонів PSA спільно з французьким банком BNP Paribas заплатили за європейський підрозділ компанії GM Financial, яка вела фінансові операції GM в Європі.
PSA після купівлі Opel і Vauxhall стане другим за величиною автовиробником у Європі і буде поступатися лише німецькому Volkswagen. Загальна кількість автомобілів, які будуть вироблятися французами після покупки європейського відділення GM, складе п'ять мільйонів авто в рік.
Читайте також: РосЗМІ насмішили мережу розповіддю про чудесні російські авто
На тлі занепокоєнь з приводу втрати робочих місць у результаті цієї угоди в PSA заявили, що і надалі будуть виконувати зобов'язання перед усіма робітниками, які працюють на підприємствах Opel.
Як відомо, Opel входив до складу американського концерну General Motors, проте останнім часом приносив йому збитки, які в 2016 році склали 257 мільйонів доларів.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  у США назвали кращий автомобіль 2016 року за версією журі Північноамериканського міжнародного автосалону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?