У Росії пригрозили Україні через скасування концерту Орбакайте
Категорія
Шоу-бізнес
Дата публікації

У Росії пригрозили Україні через скасування концерту Орбакайте

У Росії пригрозили Україні через скасування концерту Орбакайте
Джерело:  РІА Новини

У Росії пригрозили звернутися до міжнародних організацій через скасування в Києві концерту російської співачки Крістіни Орбакайте, який був намічений на 6 березня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
Як відомо, концерт артистки в українській столиці був скасований після її виступів на території окупованого РФ Криму.
Голова комісії Громадської палати (ОП) Росії з розвитку громадської дипломатії Олена Суторміна заявила, що порушить в ЮНЕСКО питання про тиск Києва на російських артистів.
"Дуже шкода, що культура для української влади стала свого роду "розмінною монетою" у політичних іграх. Скасування чергового концерту - не що інше, як приклад грубого тиску на російськомовне населення і ще одна спроба "вбити клин" між нашими народами. Впевнена, що цьому інциденту повинна бути дана оцінка великих міжнародних організацій", - зазначила вона.

Читайте також: У Орбакайте шкодують, що з "дружбою народів" в Києві не вийшло
За словами Суторміної, це "далеко не перший випадок". "Тому ми зі свого боку маємо намір звернутися до ЮНЕСКО з проханням дати свою публічну оцінку ситуації з тиском на російських культурних діячів, яке відбувається з боку Києва", - підсумувала вона.
Як повідомляв ONLINE.UA, Крістіна Орбакайте повідомила в соціальній мережі, що зможе приїхати в Україну восени.
"Через неможливість забезпечення безпеки мого колективу і глядачів на моїх аншлагових концертах в Україні напередодні проведення Євробачення за наполяганням організаторів концерти переносяться на осінь", - заявила співачка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?