Загибель MH17 на Донбасі: Росія смішно відхрестилася в Гаазі
Категорія
Політика
Дата публікації

Загибель MH17 на Донбасі: Росія смішно відхрестилася в Гаазі

Загибель MH17 на Донбасі: Росія смішно відхрестилася в Гаазі

Представники Росії, захищаючи свою позицію в Міжнародному суді ООН, повідомили, що в України немає підстав для звинувачень, тому що у тих, хто надав для використання "Бук", не було наміру збивати цивільний літак.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
Глава департаменту з питань нових викликів і загроз МЗС РФ Ілля Рогачов зазначив, що звинувачення згідно з конвенцією про фінансування тероризму державою вимагають не тільки факту терористичного акту, але також того, щоб спонсор "мав намір або знав про цей теракт".
Читайте також: Катастрофа Boeing на Донбасі: Bellingcat розкрила нові дані про винуватця і не тільки
Також повідомляється, що запрошений російською стороною юрист Самуель Вордсворс зазначив, що в епізоді з постачанням ракетного комплексу "Бук" Україна не представила наказів по виконанню цих вимог.
"Має бути усвідомлення того, що "Бук" поставляється саме для атаки на цивільний літак. Але Україна стверджує лише, що він був поставлений з Росії, і нічого більше", - заявив Вордсворс.
За його словами, виходячи з повідомлень ЗМІ, бойовики мали намір збивати військові українські літаки, а не цивільний авіалайнер.
Вордсворс також заявив, що Росія з недовірою і сумнівом ставиться до результатів розслідування, оприлюднених Міжнародною слідчою групою.
У соцмережах прокоментували заяву Росії.



Як повідомляв ONLINE.UA, російський відставний офіцер Сергій Дубинський ("Похмурий"), ім'я якого прозвучало в доповіді Bellingcat як відповідального за транспортування ракетної системи "Бук", з якого був збитий малайзійський Boeing в липні 2014 року, заперечує свою причетність до трагедії, звинувативши в ній Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?