Ляп кримської няші з бюстом: в РПЦ зробили офіційний висновок
Категорія
Світ
Дата публікації

Ляп кримської няші з бюстом: в РПЦ зробили офіційний висновок

Ляп кримської няші з бюстом: в РПЦ зробили офіційний висновок
Джерело:  Meduza

Комісія священиків Російської православної церкви після скандальної заяви екс-"прокурора" окупованого Криму Наталії Поклонської про "мироточивий" бюст Миколи II в Сімферополі оглянула скульптуру.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційну заяву Сімферопольської і Кримської єпархії.
У висновках комісії священики спростовують слова Поклонської про те, що скульптура мироточила.
"На момент відвідування каплиці святих царствених страстотерпців комісією слідів мироточення на бронзовому бюсті царя-страстотерпця Миколи II і іконах в каплиці не встановлено", - йдеться в повідомленні.
Читайте також: У Росії "заплакав" пам'ятник Леніну: мережа в шоці і сміється
При цьому комісія рекомендувала священику каплиці продовжувати спостереження і "в разі появи слідів мироточення негайно повідомити правлячому архієрею і комісії".
Також повідомляється, що бюст Миколи II оглядали архімандрит Каллінік (Чернишов), протоієреї Микола Донецько, Богдан Северин, Іван Шимон і Іоанн Пристанський.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше заяви Поклонської підтримав відомий сепаратист, і екс-депутат Верховної Ради і "спікер парламенту" так званої "Новоросії" Олег Царьов.
Також нагадаємо, що слова прокурорші-"няші" протроллили навіть в російських ЗМІ, а в соцмережах заяви про "мироточивий бюст" викликали справжній фурор.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?