Відомий хакер Касперскі розбився, стрибнувши з парашутом
Категорія
Світ
Дата публікації

Відомий хакер Касперскі розбився, стрибнувши з парашутом

Відомий хакер Касперскі розбився, стрибнувши з парашутом
Джерело:  News-Journal

Російський хакер Микола Лихачов, який працював в мережі під псевдонімами мищ'х і Кріс Касперскі, помер після невдалого стрибка з парашутом в населеному пункті Деленд, штат Флорида.
Про це 6 березня заявив програміст Олександр Кулик, який проживає в США і особисто знайомий з Лихачовим, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на News-Journal.
Кріс Касперскі був IT-журналістом, експертом з інформаційної безпеки і хакером, який написав книгу "Техніка і філософія хакерських атак". У 2010 році він переїхав до США для роботи в Endeavor Security, яка пізніше увійшла в McAfee.
Читайте також: У Міноборони розкрита нахабна схема наживи на парашутах
40-річний Лихачов серйозно захопився стрибками з парашутом, і на його рахунку було вже більше 200 успішних стрибків. Однак в результаті невдалого стрибка 10 лютого Касперскі потрапив в реанімацію місцевої лікарні з переломом лівої ноги і черепно-мозковою травмою.
"Ми з ним спілкувалися до того, як він захопився стрибками і практично переїхав до Флориди. Жахлива новина", - прокоментував смерть хакера Кулик.
У мережі згадали відео одного з вдалих стрибків Касперскі:


Відзначимо, що схожість псевдоніма хакера Лихачова (Касперскі - похідне від його улюбленого персонажа - привида Каспера) з ім'ям розробника антивірусів Євгена Касперського викликала обговорення в мережі.



Так Сергій Марущенко написав: "То був хороший, правильний Касперскі. Справжній гик".




Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Краснодарському краї Росії три десантника через низьку хмарність при стрибку у воду не встигли від'єднати парашутні системи і померли.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?