Ви хочете зносити Донецьк? У Порошенка роз'яснили одну з головних складнощів війни
Категорія
Події
Дата публікації

Ви хочете зносити Донецьк? У Порошенка роз'яснили одну з головних складнощів війни

Ви хочете зносити Донецьк? У Порошенка роз'яснили одну з головних складнощів війни
Джерело:  online.ua

Введення військового стану і активні бойові дії приведуть до дуже серйозним результатами, які багато хто не усвідомлює; так, Донецьк в результаті взагалі буде знищено.
Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив радник президента України, відомий волонтер Юрій Бірюков.
"Щойно буде введено воєнний стан — ви втратите роботу. Ви готові до цього? Як тільки буде введено воєнний стан — буде введено комендантську годину. Будуть військові патрулі. Буде віджим всього майна, яке необхідно Міністерству оборони, для Міністерства оборони. Не буде інтернету...І всього іншого теж не буде", - зазначив Бірюков.
Читайте також: У Порошенка розповіли, чому АТО на Донбасі не закінчилася за кілька тижнів
"Питання: так що — вводимо воєнний стан? Ось тоді у мене точно не буде проблем, що якась конторка, яка не вміє робити сухпайки, що там блокує. Ми просто туди танчики заїжджаємо на територію цієї конторки — і вся конторка дружно йде копати окопи. Це, по-перше. По-друге, а для чого? Ми хочемо війни з Російською Федерацією? З ядерною державою, у якій армія в 4,5 рази більше, ніж наша? Ми чого саме хочемо? Ми хочемо танчики проїхати до кордону? Цього не буде. Для того, щоб військовими методами зачистити Донецьк, його потрібно стерти з лиця землі. Ми будемо бомбити Донецьк? Ні, не будемо", - додав він.
За словами радника Порошенко, вирішити конфлікт на Донбасі можна тільки з допомогою політиків і дипломатів.
"Мова йде про те, що єдиний шлях вирішення цієї всієї історії — політико-дипломатичний. Так. Бо військового механізму звільнення у нас немає. Ну, немає. Його не існує! Для того, щоб зачистити Донецьк, його потрібно методично місяцями повністю просто знищувати. Хтось готовий віддати такий наказ? Точно не Порошенко Петро Олексійович. Тому що тоді кількість загиблих мирних жителів буде вимірюватися сотнями тисяч. Який варіант? Візьміть просто Донецький аеропорт. Три чортових бетонних будівлі, які утримували 242 дні. Це три будівлі, які просто методично довбали усіма калібрами з того боку — для того, щоб в них зайти. І просто знищили. Так ось, як нам зайти в Донецьк військовими методами? Аж ніяк. Хіба тільки ми їх почнемо довбати", - пояснив Бірюков.
"Ось в цьому і питання: який сенс вводити воєнний стан? Для чого? Для того, щоб оголосити війну Російській Федерації? Як тільки ми введемо військове становище, всі ці люди, які зараз вимагають його введення, відразу йдуть копати окопи. Замість Фейсбучика і Твіттера вони відразу беруть на ручки лопати, отримують продуктові картки — і копають окопи. За їжу. Сміх-сміхом, а там багато пишуть: ось, треба перевести економіку на воєнні рейки. Ооок. Ми вводимо продуктові картки. Ви до цього готові? І тоді економіка у нас буде на військових рейках", - розповів радник.
Більше читайте в інтерв’ю ONLINE.UA: У 2014 році російські танки могли доїхати до Одеси за три дні, були плани і щодо Києва — Юрій Бірюков

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?