WikiLeaks розбурхав мережу масштабним "зливом" секретів ЦРУ
Категорія
Світ
Дата публікації

WikiLeaks розбурхав мережу масштабним "зливом" секретів ЦРУ

WikiLeaks розбурхав мережу масштабним "зливом" секретів ЦРУ
Джерело:  The Independent

У мережі обговорюють масивний архів секретних документів Центрального розвідувального управління США (ЦРУ), який опублікував проект журналіста Джуліана Ассанжа WikiLeaks.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Independent.
Архів секретних документів ЦРУ отримав назву «Притулок 7» і складається з 8761 документа, який, як заявив засновник WikiLeaks, «містить інформацію про всю хакерську машину ЦРУ». Поширений масив лише один з перших, надалі очікуються нові публікації в рамках «Притулку 7».
У WikiLeaks відзначили, що ЦРУ де-факто втратила контроль над своїм хакерських арсеналом, який дозволяє встановити контроль над безліччю комп'ютерів по всьому світу: мова йде про програми, що дозволяють отримати доступ до телефонів під управлінням iOS і Android, комп'ютерів під управлінням Windows і розумними телевізорами компанії Samsung.
Читайте також: Французьким друзям Путіна загрожують великі проблеми через компромат
Причому самі шкідливі програми опубліковані не були. Їх оприлюднення очікується в разі досягнення суспільного консенсусу з аналізу і «знешкодження» такого роду додатків.
Повідомляється, що джерело витоку - сторона, зацікавлена ​​в оцінці суспільством справжньої могутності американської розвідки.
«Джерело хоче початку відкритого обговорення безпеки, створення, використання, поширення та демократичного контролю кіберзброї», - відзначили в WikiLeaks.
У мережі прокоментували "злив" секретних документів ЦРУ.





Як повідомляв ONLINE.UA,  розвідка США встановила особи посередників з Росії, які передали Wikileaks вкрадену електронну переписку представників Демократичної партії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?