У США за гучним звинуваченням заарештовано українця: з'явилися подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

У США за гучним звинуваченням заарештовано українця: з'явилися подробиці

Мін'юст США
У США за гучним звинуваченням заарештовано українця: з'явилися подробиці

У США заарештували громадянина України Володимира Недовіза, якого звинувачують у незаконному вивезенні з країни військового обладнання.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міністерства юстиції США.
Повідомляється, що затриманого підозрюють у тому, що він, будучи в змові з іншими особами в Україні та США, закуповував військове обладнання з метою експортувати його в Україну без відповідних ліцензій. Серед отриманих українцем пристроїв - потужні приціли нічного бачення і тепловізори, які коштують майже по $9 тисяч і спеціально продаються для військових і правоохоронних споживачів.
У Мін'юсті США підкреслили, що експорт військових прицілів і тепловізійного обладнання вимагає ліцензії або з Державного департаменту, або з Міністерства торгівлі США.

Читайте також: WikiLeaks розбурхав мережу масштабним "зливом" секретів ЦРУ
За даними американських правоохоронців, Недовіз представлявся громадянином США, а для вивезення техніки приховував справжнє місце призначення тепловізійного обладнання і використовував помилкові імена й адреси. Затриманому українцю загрожує до 20 років в'язниці та штраф у розмірі $1 млн.
Як повідомляв ONLINE.UA,  2 березня в Кишиневі суд заарештував на 15 діб суддю Дніпровського районного суду Києва Миколу Чауса, затриманого напередодні в Молдові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?