Названі причини аномального туману в Києві: опубліковані фото і відео
Категорія
Події
Дата публікації

Названі причини аномального туману в Києві: опубліковані фото і відео

Названі причини аномального туману в Києві: опубліковані фото і відео

У Київській міській державній адміністрації заявили, що причини  метеорологічної димки над столицею  - густий туман і відсутність вітру.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу КМДА.
Відзначається, що за прогнозом Українського гідрометцентру вранці 9 березня в Києві збережеться туман, видимість 200-500 м. Швидкість вітру не перевищує 3 метрів в секунду, що викликає так звану температурну інверсію: зміна температурного шару і відсутність вітру не дає підніматися вгору нижньому шару атмосфери.
"Виникнення метеорологічної димки над столицею є типовим явищем для мегаполісів і пов'язане виключно з погодними умовами... Димка розсіється відразу, як тільки зміняться погодні умови, зокрема, інтенсивність руху повітря", - йдеться в повідомленні.
Міська влада звернулася до водіїв з проханням бути максимально уважними на дорогах, а по можливості - не користуватися приватним автотранспортом. Пішоходам рекомендується переходити дорогу тільки у встановлених для цього місцях і бути обачними.


Як повідомляв ONLINE.UA,  подібний аномальний туман з сильним запахом гару спостерігався в Києві в середині січня - тоді метеорологи пояснили феномен тим, що будь-яке задимлення або викид не піднімається в атмосферу, а накопичується недалеко від землі.










Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?