Порошенко зробив гучну заяву щодо української мови: з'явилося відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко зробив гучну заяву щодо української мови: з'явилося відео

Порошенко зробив гучну заяву щодо української мови: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Президент Петро Порошенко запропонував поширити закон про квоти української мови в ефірі і на телебачення.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112 Україна.
"Крок за кроком частка української мови в радіоефірі збільшується. Хочу підкреслити, що незабаром я запропоную застосувати також цю технологію і до телебачення, де присутність української мови неприпустимо низька. Влітку минулого року я звертався до телеіндустрії із закликом самоорганізуватися в цьому питанні. На жаль, не всі мене тоді почули. Зараз своє слово повинен сказати законодавець", - заявив Порошенко під час церемонії вручення Шевченківської премії.

Читайте також: У Порошенка дали прогноз, скільки триватиме війна на Донбасі
Глава держави зазначив, що завдяки ухваленому закону щодо квот на радіо вдалося досягти істотних результатів у поширенні української пісні та української мови.
(Дивіться заяву Порошенка з 5.36)



Як повідомляв ONLINE.UA, народний депутат Вікторія Сюмар оголосила флешмоб в соцмережі з приводу набуття чинності законом про квоти на україномовні пісні в радіоефірах: учасники флешмобу повинні опублікувати свою улюблену пісню українською мовою. До акції незабаром приєднався і президент України Петро Порошенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?