Одіозного соратника Януковича сильно засмутили в Європі
Категорія
Політика
Дата публікації

Одіозного соратника Януковича сильно засмутили в Європі

Одіозного соратника Януковича сильно засмутили в Європі
Джерело:  online.ua

Латвійський суд залишив в силі рішення суду першої інстанції щодо конфіскації 26 мільйонів доларів соратника зниклого екс-президента України Віктора Януковича Юрія Іванющенка.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook заступника Генпрокурора України Євгена Єніна.
"Не врятували Іванющенка ні куплені рішення в українських судах, ні навіть недавнє зняття санкцій Радою ЄС. 7.03 латвійський апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції щодо спеціальної конфіскації 26 млн дол. США, що належать Ю.Іващенку. Його адвокати не змогли довести законність зазначених коштів. Рішення є остаточним і оскарженню не підлягає", - написав Єнін.

Читайте також: Скандал зі справами проти соратника Януковича: в Верховному суді посперечалися з Луценком
Заступник Генпрокурора також повідомив, що українське слідство перебувало на постійному контакті з латвійськими компетентними структурами і сприяло конфіскації цих грошей.
"Іванющенко остаточно втратив можливість повернути ці гроші, натомість Україна має шанси побачити ці гроші, як тільки відповідний вердикт щодо Іванющенка в Україні набуде чинності", - додав Єнін.
Також Єнін повідомив, що ГПУ буде вдячна всім, хто готовий поділитися докладною інформацією про 5,4 млрд дол. Іванющенка в іноземних юрисдикціях, які "нібито втрачені для України після недавнього скасування санкцій ЄС".
Як повідомляв ONLINE.UA, комітет постійних представників країн-членів ЄС на зустрічі в Брюсселі схвалив рішення продовжити санкції проти колишнього президента України Віктора Януковича і його соратників ще на рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?