Росія в Гаазі цікаво відхрестилася від "Бука" на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія в Гаазі цікаво відхрестилася від "Бука" на Донбасі

Росія в Гаазі цікаво відхрестилася від "Бука" на Донбасі
Джерело:  news.liga.net

Той, хто передав проросійським бойовикам на Донбас зенітно-ракетний комплекст "Бук", нібито хотів захистити терористів від української армії.
Про це на другий день судових розглядів в Гаазі заявив запрошений Росією британський юрист Семюель Уордсворт, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ЛІГА.net.
Читайте також: Загибель MH17 на Донбасі: Росія смішно відхрестилася в Гаазі
Крім того, що Уордсворт ухильно відповів на питання про те, чи передавала Росія бойовикам "Бук", він дорікнув Україні неточністю формулювань.
"Українська сторона вчора сказала, що в тому випадку, якщо російській стороні відомо про конкретних людей в РФ, які, наприклад, допомагали переміщати установку "Бук" в Україну і потім у Росію після трагедії" Боїнга " і безпосередньо в цьому брали участь, то російська сторона зобов'язана провести розслідування і покарати цих людей у ​​відповідності з різними положеннями конвенції", - підкреслив він.

Читайте також: Катастрофа Boeing на Донбасі: Bellingcat розкрила нові дані про винуватця і не тільки
"Однак озвучене в понеділок звернення української сторони звучало так, що літак був збитий саме російською стороною, і ця зміна формулювання викликала нашу реакцію у вівторок, - заявив юрист. - Хто б не передавав цей комплекс збройним формуванням ДНР / ЛНР, він мав на меті лише посилення оборони ДНР / ЛНР від можливих атак Повітряних сил України".
Уордсворт також заявив, що у звинуваченнях немає інформації про те, з якими намірами був переданий бойовикам "Бук", і Україна "не навела ніяких фундаментальних доказів" того, що саме РФ передає зброю терористам на Донбас.
Нагадаємо, 17 липня 2014 року через ЗРК "Бук" російського виробництва бойовики збили пасажирський літак Boeing-777 рейсу МН17 на Донбасі, в результаті чого загинули всі пасажири і екіпаж (298 осіб).
Як повідомляв ONLINE.UA, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що РФ готова визнати будь-яке рішення гаазького суду за позовом України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?