Друга України в Європі переобрано на високу посаду
Категорія
Політика
Дата публікації

Друга України в Європі переобрано на високу посаду

Друга України в Європі переобрано на високу посаду

Президент Європейської Ради Дональд Туск переобраний на свою посаду на новий 2,5-річний період.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.
Свій пост 59-річний екс-прем'єр Польщі буде займати до 2019 року.
За переобрання Туска в ході саміту ЄС проголосували 27 з 28 глав держав і урядів країн-членів Європейського Союзу.


Читайте також: Ми не залишимо Україну: з'явилося відео з яскравою заявою Туска

Цікаво, що проти його переобрання активно виступала Польща: раніше польський прем'єр Беата Шидло заявила про "грубе порушення" Туском принципів політичного нейтралітету і втручанні у внутрішні справи Польщі.


Критика в його адресу пов'язана з тим, що він підтримав введення Брюсселем санкцій проти Варшави після звинувачень у недотриманні "верховенства закону та стандартів демократії".


Зазначимо, що свої вітання Туску вже висловив президент України Петро Порошенко.


"Щиро вітаю надійного друга України Дональда Туска з переобранням на посаді президента Європейської Ради на наступний 2,5-річний термін", - йдеться в заяві українського лідера у його Facebook.


Читайте також: Безвіз для України: Порошенко розповів про наступні кроки ЄС


За словами Порошенка, "в умовах надзвичайно складних внутрішніх і геополітичних процесів, з якими зіткнувся Європейський Союз за часів першої каденції президента Європейської Ради, Дональд Туск проявив високі лідерські якості і довів щиру відданість ідеї об'єднаної Європи та спільним європейським цінностям".


Президент також додав, що очікує на продовження тісної співпраці з Туском для досягнення загальних стратегічних цілей.


"Не сумніваюся, що україна і ЄС за його лідерства чекає чимало нових звершень на користь миру, стабільності і процвітання", - додав він.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  стали відомі вірогідні дати голосування у Європарламенті питання введення безвізу з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?