Саміт ЄС: Польща влаштувала гучний демарш в Брюсселі
Категорія
Політика
Дата публікації

Саміт ЄС: Польща влаштувала гучний демарш в Брюсселі

Саміт ЄС: Польща влаштувала гучний демарш в Брюсселі
Джерело:  Укрінформ

В знак протесту проти  обрання президента Євроради Дональда Туска  Польща заблокувала підсумкову декларацію саміту ЄС в Брюсселі від 9 березня.


Про це в ході прес-конференції в Брюсселі заявила глава польського уряду Беата Шидло, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Укрінформ.


"Я поінформувала, що не прийму декларацію саміту. Саміт не вважатиметься дійсним, але незважаючи на це Туск разом з 27-ю прем'єрами пробує шукати якусь іншу юридичну формулу, щоб прийняти документ, не знаю який, не знаю за яким принципом", - підкреслила політик.


Читайте також: Ми не залишимо Україну: з'явилося відео з яскравою заявою Туска


На думку Шидло, обрання Туска замість підтримуваної Польщею кандидатури депутата Європарламенту Яцека Саріуша-Вольського показує, що "ЄС знаходиться в глибокій кризі і потребує негайних реформ".


Політик впевнена, що в ЄС необхідно чітко визначити правила обрання вищих посадових осіб. Вона підкреслила, що не боїться ізоляції Польщі в Євросоюзі і попередила, що в майбутньому може блокувати певні рішення самітів.


"Побачимо, в якому напрямку піде ЄС. Польща однозначно буде прихильником змін, які є необхідними в веденні наших зустрічей, в організаційних питаннях", - додала Шидлов.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  стали відомі ймовірні дати голосування в Європарламенті щодо введення безвізового режиму для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?