Переговори щодо Донбасу: в Україні зробили резонансну заяву
Категорія
Політика
Дата публікації

Переговори щодо Донбасу: в Україні зробили резонансну заяву

Переговори щодо Донбасу: в Україні зробили резонансну заяву
Джерело:  5 канал

Питання проведення "виборів" на тимчасово окупованій території Донбасу зняте з порядку денного переговорів в Мінську.
Про це в ефірі в програми "Підсумки дня" заявила представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Ольга Айвазовська, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "5 канал".
"Насправді, переговорний процес іноді набагато складніший ... ніж здається. Тому що з порядку денного, в тому числі завдяки переговорам і позиції української сторони, знято питання виборів, знято питання конституційних змін", - підкреслила дипломат.
Читайте також: Укра їна забере і Крим, і Донбас, але на своїх умовах - Тарас Стецьків
Айвазовська зазначила, що поки Росія виступає за реалізацію плану екс-глави МЗС Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайєра, згідно з яким спочатку в Раді приймають закон про "вибори" на Донбасі, після чого проходять "вибори", і члени СММ ОБСЄ представляють висновок про те, чи відповідали вони європейським стандартам.
"Сьогодні ОРДЛО і РФ бореться за одне питання - це формула Штайнмайєра. Тому що якраз виходячи з цієї позиції, що в вересні закінчується юрисдикція ухвалення закону про особливості місцевого самоврядування, і нам потрібно мінімізувати внутрішню дискусію політичного беззмістовного характеру і розуміти, що все набагато складніше, бути мудрішими в цих питаннях", - сказала вона.
У той же час російська сторона відповідає, що крім Мінських домовленостей не існує жодних підписаних документів по врегулюванню ситуації на Донбасі: "Мінські домовленості залишаються єдиним підписаним текстом, який є дорожньою картою в рамках внутрішньоукраїнського врегулювання. Будь-яких змін тут немає", - прокоментував виключення з порядку денного питання "виборів" в ОРДЛО прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко нагадував, що проведення "виборів" на окупованій території Донбасу неможливо в присутності військ окупанта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?