Активісти блокади Донбасу висунули ультиматум щодо російського банку
Категорія
Економіка
Дата публікації

Активісти блокади Донбасу висунули ультиматум щодо російського банку

Активісти блокади Донбасу висунули ультиматум щодо російського банку
Джерело:  online.ua

Активісти блокади Донбасу висунули ультиматум Кабінету міністрів України, вимагаючи закрити всі українські відділення "Сбербанку Росії", який почав роботу з "паспортами" так званих ДНР і ЛНР.
Про це заявив начальник Штабу блокади Анатолій Віногродський, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на 112.ua.
"Ми даємо два тижні вкладникам "Сбербанку" Росії на те, щоб вилучили звідти кошти. Через два тижні, якщо уряд не спроможеться закрити це підприємство, ми його закриємо самі по всіх відділеннях, які існують в Україні", - заявив він.
Крім того, учасники блокади звернулися до прем'єр-міністра, голови МВС і генпрокурора, вимагаючи проконтролювати, "щоб кошти з цього банку не пішли країні-агресору".

Читайте також: У Києві знову влаштували акцію проти російського банку: з'явилися фото і відео
Водночас Віногродський відмовився уточнити, яким саме чином активісти закриватимуть відділення банку.
"Ми не розповідаємо про ті заходи, які будемо проводити. Є заява "Сбербанку", що вони будуть проводити обслуговування клієнтів з паспортами ДНР і ЛНР, для нас цього достатньо", - резюмував він.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше "Сбербанк" Росії заявив, що з 7 березня почав обслуговувати в своїх відділеннях людей, що пред'являють "паспорти" так званих ДНР і ЛНР.
У Нацбанку України попередили, що у відповідь ініціюють санкції до "дочки" російського "Сбербанку" в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?