Мережу вразило унікальне відео з похорону Сталіна, зняте для розвідки США
Категорія
Світ
Дата публікації

Мережу вразило унікальне відео з похорону Сталіна, зняте для розвідки США

Мережу вразило унікальне відео з похорону Сталіна, зняте для розвідки США

У мережі вперше з'явилося унікальне кольорове відео похорону лідера СРСР Йосипа Сталіна, зняте майором армії США Мартіном Манхофом для американської розвідки.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Настоящее Время.

Єдине незалежне кіносвідчення похорону Сталіна виявив історик з Сіетла Дуглас Сміт, який і надав їх виданню. Повідомляється, що помічник військового аташе Манхоф працював у Москві вже більше року, коли помер радянський лідер.

З балкона американського посольства Манхоф зняв, як сотні солдатів утворюють довгий коридор, по якому на Червону площу виносять труну з тілом Сталіна. Потім слідує процесія з десятків високопоставлених осіб, які тримають перед собою масивні похоронні вінки.

Читайте також: У Росії показують виставу про хороше Сталіна: соцмережі обурені

Манхоф зняв великий план червоної труни, на кришці якого є щось на зразок віконця, а поруч лежить знаменитий військовий кашкет Сталіна. За труною йдуть сотні людей. Також видно, як забальзамоване тіло радянського диктатора вносять у Мавзолей і поміщають поруч з тілом Володимира Леніна.

Передбачається, що Манхоф знімав для спецслужб США, тому фільм ніяк не оброблявся.

#####VIDEO_944712​​#####

Як повідомляв ONLINE.UA,  в окупованому Росією Криму на річницю смерті радянського диктатора Йосипа Сталіна влаштували божевільну акцію, чим викликали шок в мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?