Українські розвідники в полоні ЛНР: командування зробило заяву
Категорія
Події
Дата публікації

Українські розвідники в полоні ЛНР: командування зробило заяву

Українські розвідники в полоні ЛНР: командування зробило заяву
Джерело:  online.ua

У Міністерстві оборони зробили заяву щодо українських розвідників, які вважалися безвісти зниклими до появи в мережі відео їх допиту бойовиками так званої ЛНР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу міністерства.
Читайте також: Їх всіх кінчать — ватажкам ДНР-ЛНР дали прогноз
Українські розвідники виконували завдання на окупованих територіях в Луганській області, проте 11 лютого з ними перервався зв'язок.
"Після встановлення факту відсутності зв'язку, представниками Збройних Сил України було проведено ряд заходів по встановленню місцезнаходження своїх військовослужбовців, в тому числі і через можливості російської сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін. Проведені заходи результатів не дали. Викладене 10 березня відео дало можливість переконатися, що наші військовослужбовці живі і знаходяться в полоні російсько-терористичних військ", - йдеться в заяві Міноборони.
Нагадаємо, напередодні "міністр державної безпеки" так званої ЛНР Леонід Пасєчнік заявив, що затримані "українські диверсанти" готували теракт на території Росії.
У міністерстві зазначили, що гучні заяви бойовиків "ЛНР", не відповідають дійсності, так як їх діяльність не несла загрози мирному населенню. Так, в повідомленні наголошується, що проти українців могли застосувати тортури, в числі яких і використання психотропних речовин.
"Дані воїни Збройних Сил України виконували штатні завдання з ведення спеціальної розвідки в певних районах. Ці завдання не пов'язані з підривною діяльністю і не несуть загрози мирному населенню, але виконуються у вкрай напруженій обстановці, в умовах збройного протистояння між терористичними групами всередині самопроголошеної псевдореспубліки", - сказано в заяві.
Представники Міноборони підкреслили, що будуть звертатися до міжнародних організацій з метою якнайшвидшого звільнення бійців з полону.
"Командування Сил спеціальних операцій Збройних Сил України ще раз підкреслює, що на відміну від військово-політичного керівництва Російської Федерації, Україна не відмовляється від своїх воїнів-розвідників, які в ході виконання завдань зі спеціальної розвідки, були схоплені представниками терористичних організацій".
"Тому ми ініціюємо звернення до міжнародних правозахисних організацій, Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін, Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, інших організацій, громадських і державних діячів з проханням забезпечити дотримання людської поведінки і швидше повернення додому військовослужбовців ЗС України, які потрапили в руки терористів на підконтрольній їм території Луганської області", - йдеться в заяві.
"Наполягаємо на проведенні незалежної медичної експертизи із залученням міжнародних експертів по оцінці і контролю за фізичним та психічним станом воїнів-розвідників ЗС України, які перебувають у заручниках. Окремо просимо проводити діагностику з виявлення результатів застосування психотропних речовин на організми воїнів-заручників", - повідомили в Міноборони.
Як повідомляв ONLINE.UA, у п'ятницю ввечері, 10 березня, бойовики збільшили кількість обстрілу в зоні АТО на Донбасі, в результаті чого загинув один український військовий.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?