СБУ оприлюднила перехоплення розмови вбитого ватажка ЛНВ: з'явилося відео
Категорія
Події
Дата публікації

СБУ оприлюднила перехоплення розмови вбитого ватажка ЛНВ: з'явилося відео

СБУ оприлюднила перехоплення розмови вбитого ватажка ЛНВ: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

В СБУ оприлюднили аудіозапис перехоплених розмов відомого бойовика так званої ЛНР Олега Анащенко, який був убитий 4 лютого у своєму автомобілі в Луганську.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.
Читайте також: Ватажок ЛНР рвонувся виконувати таємний наказ росіян
У викладеному аудіозаписи йдеться про те, що Олегу Анащенко погрожував невідомий представник "Міністерства державної безпеки ЛНР". Таким чином, в СБУ спростували інформацію бойовиків, які напередодні показали відео з нібито вбивцями Анащенко.
"Пропагандисти "ЛНР" продемонстрували запис українських військових - майора Збройних сил України С. Іванчука і сержанта В. Дєєва, які опинилися в заручниках у терористів. Вони на камеру заявили, що українські правоохоронні органи та військові здійснюють диверсійну діяльність на тимчасово окупованих територіях. Служба безпеки України офіційно заперечує ці звинувачення", - йдеться в заяві СБУ.
"Бійці, яких змусили звинуватити українську владу, були в складі групи військовослужбовців, які пропали 11 лютого поточного року. Тільки через місяць жорстоких тортур бойовики вирішили оприлюднити записи. На представлених відео помітні сліди катувань наших військових. СБУ звертає увагу суспільства на те, що в опублікованих терористами сюжетах навмисно було сказано щодо організації терористичних актів у російських містах. Із чого Служба безпеки робить висновок, що спецслужби РФ намагаються вчинити терористичні акти на території Росії і звинуватити в цьому українську владу. СБУ і надалі буде оприлюднити матеріали, що доводять спроби спецслужб РФ і терористів перекласти відповідальність за власну роботу" на українську сторону", - пояснили в Службі безпеки України.


Як повідомляв ONLINE.UA, у міністерстві оборони зробили заяву щодо українських розвідників, які вважалися безвісти зниклими до появи в мережі відео їх допиту бойовиками так званої ЛНР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?