Не замерзли: в Україні зробили важливу заяву по газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Не замерзли: в Україні зробили важливу заяву по газу

Не замерзли: в Україні зробили важливу заяву по газу
Джерело:  Сьогодні

В Україні завершили відбір газу з підземних газових сховищ (ПГС) почали його закачування.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на повідомлення PR-служби компанії "Укртрансгаз".
Читайте також: Росія готує Україні неприємний сюрприз, але не враховує одну річ - Forbes
"Старт: Україна припинила відбір газу зі сховищ і почала його закачування: 4,5 млн кубометрів на добу", – написав на своїй сторінці у Facebook керівник відділу Максим Білявський.


При цьому комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко повідомив, що в сховищах залишилося більше 8 млрд кубометрів газу при комфортному мінімумі в 5 млрд куб. м.
"Тобто запас – 3 млрд куб. м газу. І тут я не можу не згадати, як нам восени говорили, що ми повинні купити і закачати на 2,5 млрд куб. м більше. Тобто якщо б ми тоді послухали, то зараз би в сховищах було б 10,5 млрд, що на 5,5 млрд більше комфортного мінімуму. Я розумію, що "запас кишеню не пропалить", але додаткові 2,5 млрд кубів газу – це близько півмільярда доларів США", – написав він у Facebook.
Користувачі позитивно відреагували на повідомлення.
Vladimir Iskrytskyi: ооо, супер, це для всієї України, як чергова точка початком нового успішного періоду і ще один доказ що Україна все може.



Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі іронічне з'явилося повідомлення "Нафтогаз України", в якому заявили про розвінчанні чергового міфу роспропаганди: йшлося про заяви російських ЗМІ, що Україна не перезимує без газу від "Газпрому".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?