Це вже взагалі: голландський прем'єр різко відповів "другу" Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Це вже взагалі: голландський прем'єр різко відповів "другу" Путіна

Це вже взагалі: голландський прем'єр різко відповів "другу" Путіна

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що президент Туреччини Реджеп Ердоган перейшов усі межі,  назвавши голландців "пережитком нацизму і фашистами".
Про повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Радіо Свобода.
Нагадаємо, таку заяву Ердоган зробив після того, як Нідерланди скасували дозвіл на посадку літака міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу в Роттердамі, де він повинен був виступити на мітингу у дворі турецького генконсульства.
"Безумовно, це божевільні висловлювання. Я розумію, що вони (турецькі чиновники - ред.) в гніві, але це, звичайно, переходить усі межі", - прокоментував Рютте слова турецького лідера.
Читайте також: "Друг" Путіна влаштував міжнародний скандал: з'явилися подробиці
Рютте додав, що розуміє гнів Анкари в зв'язку з відкликанням дозволу главі МЗС Туреччини на приземлення його літака в Роттердамі, але додав, що уряд Нідерландів "зробить все, щоб зберегти відносини з Туреччиною настільки хорошими і міцними, наскільки це можливо".
"Звичайно, сьогодні був поганий день для турецько-нідерландських відносин", - зізнався прем'єр-міністр Нідерландів.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган назвав Німеччину "пособницею тероризму".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?