Першу свою гвинтівку я забрав у ворожої снайперки - розповідь бійця АТО
Категорія
Події
Дата публікації

Першу свою гвинтівку я забрав у ворожої снайперки - розповідь бійця АТО

Першу свою гвинтівку я забрав у ворожої снайперки - розповідь бійця АТО
Джерело:  online.ua

Першим снайперським знаряддям бійця АТО Ярослава, відомого під позивним "Скат" була російська гвинтівка "Вихлоп", яку він забрав у ворожого снайпера при обороні Донецького аеропорту в 2014 році.
Про це боєць розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
Читайте також: СБУ спіймала снайперку бойовиків ДНР: з'явилося відео
"В аеропорту (в Донецькому аеропорту - ред.) взагалі не було такого поняття – снайпер. Там були автомати, СВД. І хоч з ВОСу (скорочено від військово-облікова спеціальність - ONLINE.UA) я йшов снайпером, але більшість всіх боїв у мене проходили не зі снайперською гвинтівкою, а з автоматом", - розповів він.
"Тому що нормальних гвинтівок тоді не було. Перша снайперська гвинтівка, яка у мене з'явилася у ДАП – це російський "Вихлоп". Я її у "сепарши" віджав, біля пожарки в аеропорту. Ось тільки, на жаль, разом з гвинтівкою мені дістався лише 51 патрон. Тому що у нас на озброєнні таких патронів немає. Я їх усі відстріляв. І в результаті той "Вихлоп" залишився в ДАП під завалами", - додав він.
Снайпер розповів подробиці того, як він разом з іншими бійцями зумів обчислити снайпера бойовиків так званої ДНР.
"Вона по нам лупила по-хитрому. У нас були такі позиції, що коли сонце починало сідати – вона реально засліплювало. І ось ми її не бачимо – а вона нас лупить. Але потім ми її знайшли. Вдень перетягли холодильник, поставили як другу "стіну". Як в фільмах буває, одягли манекена у форму, встановили його – і почали чекати".
"А коли сонце почало сідати – вона і вшкварила. Якби не холодильник, ми б так і не змогли вирахувати, звідки вона стріляла. Вона до нього потрапила. А я з іншої сторони за отвору дірки від кулі подивився, і ми приблизно зрозуміли, з якого вікна ця куля прилетіла. І ми з цього вікна і по всіх вікнах, які поруч були, з "Мухи", з РПГ напускали всього – а потім пішли і забрали цю гвинтівку. Так у мене з'явився "Вихлоп", - розповів "Скат".
Більше читайте в інтерв'ю ONLINE.UA: Снайпер-ветеран АТО: коли я побачив свою першу мету, у мене ні на секунду не виникло сумнівів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?