У США дали прогноз агресії Росії проти країн Балтії: названо можливу дату
Категорія
Світ
Дата публікації

У США дали прогноз агресії Росії проти країн Балтії: названо можливу дату

У США дали прогноз агресії Росії проти країн Балтії: названо можливу дату
Джерело:  Foreign Policy

Росія може почати окупацію Естонії в травні 2022 року.


Про це йдеться в сценарії військової агресії РФ проти країн Балтії, який написав американський журналіст і письменник Джеймс Кірчік, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Foreign Policy.


Згідно зі сценарієм Кірчіка, 150 спецназівців РФ проникнуть в Естонію і захоплять адміністративну будівлю в Нарві, встановлять на його дах прапор Росії і проголосять "Нарвську Народну Республіку" під приводом необхідності "захисту російського населення від фашистського режиму в Талліні". При цьому населення нібито чекатиме повторення "кримського сценарію", і тому відреагує на військову агресію РФ байдуже.


Читайте також: Велика війна Росії і НАТО: на Заході назвали сценарії і дали докладний прогноз


Напередодні вторгнення, на думку американського журналіста, в прокремлівських ЗМІ Естонії будуть публікуватися матеріали про геноцид проти росіян.


"Точно так само кілька років тому вони попереджали про примарний геноцид, який український уряд нібито проводить проти російськомовного населення. Напруженість досягла піку в березні, коли російські ЗМІ звинуватили "естонську фашистську банду" у викраденні російського підлітка. Агенти російської Служби зовнішньої розвідки в Нарві з самого початку знали, що хлопчисько в п'яному стані впав з моста. Але такі факти не повинні заважати задумам. А в даному випадку приводом для їх здійснення став заклик російського лідера в Нарві, який звернувся до Москви за "братньою допомогою" в запобіганні майбутніх погромів" , - йдеться в матеріалі.


Кірчік в статті також згадує про особистісний характер ненависті президента РФ Володимира Путіна до естонців, що викликана тим, що місцеві жителі нібито здали його батька нацистам під час Другої світової війни. Естонський спецназ хоч і буде робити спроби видворити росіян, але виявиться фактично безсилим.


Читайте також: Росія повним ходом готується до війни, вже відома ключова дата - військовий експерт з РФ


"Всім відразу стало зрозуміло, що це пуста погроза. За день до вторгнення на східному березі річки Нарви зосередилося угруповання російських військ чисельністю 25 тисяч чоловік, 200 танків і 50 вертольотів вогневої підтримки", - йдеться в статті.


"Ця операція застала західні розвідслужби зненацька. Американські розвідувальні супутники повинні були засікти переміщення російських військ уздовж кордону одного з найбільш східних членів НАТО. Однак Москва, отримавши доступ до вашингтонської мережі зв'язку в Європі, зуміла замаскувати свої маневри", - пише Кірчік, відзначаючи, що РФ буде допомагати екс-співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден, який в 2018 році отримав зірку героя Росії від Путіна.


У сценарії також говориться, що Таллінн нічого не зможе зробити у відповідь на загрозу РФ, оскільки президент США Дональд Трамп в 2019 році виведе війська НАТО з Естонії, а один з чиновників Білого дому заявить: "Я не впевнений, що захотів би піти на ризик ядерної війни через якогось місця, що знаходиться в околицях Санкт-Петербурга".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в доповіді про сучасну безпеки Швеції говорилося про те, що  на початку агресії РФ в Балтійському морі першою мішенню стане Швеція.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?