Ветеран АТО розповів про найважчі часи в Донецькому аеропорту
Категорія
Події
Дата публікації

Ветеран АТО розповів про найважчі часи в Донецькому аеропорту

Ветеран АТО розповів про найважчі часи в Донецькому аеропорту
Джерело:  online.ua

Ветеран АТО Ярослав з позивним "Скат" розповів про важкі часи під час оборони Донецького аеропорту.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Самий жах для мене особисто - це листопад місяць. Біля старого терміналу посадка є. І нам розповіли, що там "все зашибись", що там окопи нариті - хлопці, йдіть туди. І ми зайшли. Окопи там були прокладені навіть не по пояс - трохи вище колін. А до "сепарів", до їх загороджень - метрів 110-150. Перший день ми зайшли - начебто нічого ще. Але під вечір випав сніг і вдарив мороз мінус 7. А ми ще в літньому одязі були, в кітелях. Термобілизну вже повдягали, але все одно, коли сніг йде - вона не дуже допомагала", - згадує український снайпер.

Читайте також: Берці не міг зняти місяць: снайпер з АТО розповів про бої за Донецький аеропорт
Він розповів про втрати і про те, як українські бійці покинули Донецький аеропорт.
"Вийшло нас звідти 22 людини. Четверо загинули. І шестеро "трьохсотих" - не поранені, а з обмороженнями. Ми вийти то не могли, тому що це фланг. Якби вийшли - людей би підставили. А ротації як такої не було. Потім вже командир роти на свій страх і ризик скомандував: хлопці, виходьте, бо рано чи пізно там всі ляжуть. Тільки після цього ми вночі виходили на Опитне", - сказав він.
За його словами, тоді вже було дуже страшно.
"Тоді - дуже страшно. Зараз вже мені є з чим порівнювати, тому я розумію: тоді був не найстрашніший період. Так, це бій, але... Знаєте, чим мені подобався аеропорт тієї осені? Там не було скигліїв. Там ніхто не плакав, що страшно. Там зібралися хлопці, з якими, якби мені сказали ще раз пройти через це все - я б пройшов", - додав ветеран АТО.
Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Снайпер-ветеран АТО: коли я побачив свою першу ціль, у мене ні на секунду не виникло сумнівів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?