У Порошенка розповіли, що заважає застосувати нові санкції проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

У Порошенка розповіли, що заважає застосувати нові санкції проти Росії

У Порошенка розповіли, що заважає застосувати нові санкції проти Росії
Джерело:  Hromadske

За словами заступника глави адміністрації президента Костянтина Єлісєєва, в умовах  блокади на Донбасі  партнери України не можуть застосовувати санкції проти російських компаній.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  hromadske.ua.


Єлісєєв повідомив, що дії учасників торгової блокади з окупантами заважають прийняти рішення про введення додаткових точкових санкцій проти російських компаній, які будуть співпрацювати з "націоналізованими" українськими підприємствами на Донбасі.


Такі санкції, за словами заступника глави президента, передбачають два етапи: попереджувальний і потім точкові санкції проти російського бізнесу в разі рейдерського захоплення підприємств.


Читайте також: Активістів блокади Донбасу змусили прибрати один із блокпостів: зявилися фото і відео


"Якщо, наприклад, буде захоплено якесь підприємство, то його продукцію зможуть продавати тільки на територію РФ. І якщо якесь російське підприємство купуватиме цю продукцію, то ми будемо просити наших європейських партнерів і США ввести проти такого підприємства точкові економічні санкції ", - розповів Єлісєєв.


Але для таких домовленостей, на думку Єлісєєва, "потрібно щось вирішити з цієї блокадою".


"Нам партнери наші вже говорять прямим текстом, що в цих умовах ми не зможемо вводити санкції, тому що ви самі себе караєте", - додав заступник глави президента.


Як повідомляв ONLINE.UA,  поліція Донецької області затримала одного з учасників блокади Донбасу за підозрою в скоєнні злочину за ч. 1 ст.125 (легке тілесне пошкодження) КК, при цьому його правоохоронцям нібито передали учасники блокади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?