Передано до суду справу великого чиновника, спійманого на "квартирних" махінаціях
Категорія
Політика
Дата публікації

Передано до суду справу великого чиновника, спійманого на "квартирних" махінаціях

Передано до суду справу великого чиновника, спійманого на "квартирних" махінаціях

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно голови Рахункової палати Романа Магути, якого підозрюють у махінаціях з квартирами.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу САП.
Відзначається, що досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою голови Рахункової палати у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем) та одного з членів Рахункової палати за підозрою в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем) та ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном в особливо великому розмірі шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб) завершено.
"Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 10.03.2017 підозрюваним і їх захисникам вручено обвинувальний акт в скоєнні вищевказаних кримінальних злочинів, який в цей же день спрямований до Шевченківського районного суду для розгляду по суті", - йдеться в повідомленні.
Читайте також: НАБУ взялося за ще одного українського топ-чиновника
Крім того, прокурорами САП в інтересах держави в особі Рахункової палати в кримінальному провадженні заявлено цивільний позов про стягнення з обвинувачених в солідарному порядку матеріальних збитків, заподіяних кримінальним правопорушенням в розмірі понад 1,3 млн гривень, що становить вартість квартири, яка вибула з державної власності завдяки протиправним діям співробітників Рахункової палати.
За вчинення вказаних злочинів винним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років за ч. 2 ст.364 КК України та позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна за ч. 5 ст.191 КК України відповідно.
Як повідомляв ONLINE.UA, Вища рада правосуддя задовольнила клопотання Генеральної прокуратури про затримання судді Суворовського районного суду Одеси Костянтина Бобовського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?