Санкції проти Росії: ЄС оголосив про важливе рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Санкції проти Росії: ЄС оголосив про важливе рішення

Санкції проти Росії: ЄС оголосив про важливе рішення
Джерело:  consilium.europa.eu

Країни Європейського союзу продовжують санкції, впроваджені проти Росії за порушення територіальної цілісності України, на півроку.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Ради ЄС.
Читайте також: У Порошенка розповіли, що заважає застосувати нові санкції проти Росії
"13 березня Рада ЄС продовжила обмежувальні заходи через дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України на ще шість місяців до 15 вересня 2017 року», - йдеться в повідомленні.
Рішення про продовження санкції було прийнято за письмовою процедурою і буде оприлюднено в Офіційному журналі ЄС 14 березня.
За даними брюссельського кореспондента "Радіо Свобода" Рікарда Йозвяка, убитий ватажок банди бойовиків ДНР Арсен Моторола Павлов і екс-"прем'єр" ЛНР Геннадій Ципкалов, що скоїв самогубство після затримання іншими бойовиками, були виключені зі списку. Так список санкцій поширюється тепер на 150 чоловік і 37 компаній.


Відзначимо, що вперше антиросійські санкції в ЄС впровадили в березні 2014 року, після чого регулярно продовжували. Санкції передбачають заборону на в'їзд і заморожування рахунків.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Комітет міністрів Ради Європи пригрозив РФ новими санкціями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?