НАТО може втратити одного з членів: несподівано виявилась проблема
Категорія
Світ
Дата публікації

НАТО може втратити одного з членів: несподівано виявилась проблема

НАТО може втратити одного з членів: несподівано виявилась проблема

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг прокоментував можливе проведення референдуму про незалежність Шотландії, пояснивши, що може означати потенційний вихід країни зі складу Великобританії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Independent.
Читайте також: Великобританія призначила дату свого виходу з ЄС
Проголосувавши за незалежність від Британії, Шотландія буде змушена покинути Альянс, зазначив Столтенберг. Він підкреслив, що незалежна Шотландія не отримає автоматичного членства в НАТО, а повинна буде його заслужити і отримати схвалення 28 держав-членів.
"Якщо це відбудеться, то Великобританія залишиться членом НАТО, а нова незалежна держава повинна буде подати заявку на членство, а потім все буде залежати від волі 28 союзників, приймати ще одного члена", - заявив генсек НАТО.
"Всі рішення приймаються консенсусом, тому потрібен консенсус усіх союзників. Вихід із Сполученого Королівства буде також виходом з НАТО, але звичайно ж можливо буде попросити про членство", - додав Столтенберг.
Раніше перший міністр Шотландії Нікола Стерджен підтвердила, що буде просити дозволу провести другий референдум про незалежність Шотландії. За словами Стерджен, вона б хотіла провести голосування в період осені 2018 року - весни 2019 року. Вона заявила, що провести референдум необхідно для захисту інтересів Шотландії після рішення Великобританії покинути Євросоюз.
Як повідомляв ONLINE.UA, в ході засідання комісії Україна-НАТО 8 березня Україна отримала чітку позицію про підтримку з боку Північноатлантичного Альянсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?