"Друг" Путіна не заспокоюється: на адресу Нідерландів полетіли нові звинувачення
Категорія
Світ
Дата публікації

"Друг" Путіна не заспокоюється: на адресу Нідерландів полетіли нові звинувачення

"Друг" Путіна не заспокоюється: на адресу Нідерландів полетіли нові звинувачення

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган звинуватив голландців в тому, що були знищені вісім тисяч боснійців у Сребрениці.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Hurriyet daily news.
"Ніхто не може відкривати вогонь по медичних командах навіть під час війни. Але я кажу, якщо це голландець, то він це зробить, тому що ми знаємо Нідерланди і голландців ще з часів різанини в Сребрениці", - сказав Ердоган.
Читайте також: У Ердогана крупно осоромилися з акцією проти Нідерландів: з'явилося відео
"Ми знаємо їх зіпсований характер з часів, коли вони знищили 8 тисяч боснійців", - додав президент Туреччини.
Нагадаємо, різанина у Сребрениці була організована боснійськими сербами в липні 1995 року. Загони боснійських сербів увійшли в Сребреніцу, оголошену Радою безпеки ООН "зоною безпеки".
Практично не зустрівши опору з боку озброєних голландських військовослужбовців з числа "блакитних касок" ООН, війська сербського генерала Ратко Младича влаштували в місті розправу над мусульманами. В результаті були викрадені і вбиті близько 8 тисяч осіб, переважно чоловіків і юнаків.
Як повідомляв ONLINE.UA, заступник прем'єр-міністра Туреччини Нуман Куртулмуш заявив, що Туреччина вирішила припинити всі політичні дискусії з Нідерландами через нещодавній дипломатичний скандал.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?