Смерть Чуркіна і Донбас: в Росії розповіли про страшний сценарій Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Смерть Чуркіна і Донбас: в Росії розповіли про страшний сценарій Путіна

Смерть Чуркіна і Донбас: в Росії розповіли про страшний сценарій Путіна
Джерело:  Kasparov.ru

Російський публіцист і політолог Андрій Піонтковський заявив, що президент Росії Володимир Путін готує новий план по Донбасу, чим можна пояснити смерть постпреда РФ в ООН Віталія Чуркіна.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Kasparov.ru.
"На сьогоднішній день мінські угоди де-факто мертві. Всім стало ясно, що Путін не піде з Донбасу, а сам Путін зрозумів, що йому не вдасться, маніпулюючи мінськими протоколами, змусити Київ зруйнувати українську державу заради фальшивого "відновлення територіальної цілісності". В цій ситуації Кремль знову різко змінює тактику", - зазначив він.
За словами політолога, анексія Донбасу не входить в плани Путіна, адже йому потрібна вся Україна.
"Припиняються всі розмови про вштовхування ракової пухлини Лугандонії в політичне тіло України. Навпаки, узятий курс на підвищення рівня її суб'єктності (визнання паспортів ДНР і ЛНР, рубльова зона, зміна українських власників). Ні, мова ні в якому разі не йде про підготовку анексії. Вона абсолютно не входить у плани Путіна. Йому не потрібні шматки України. Йому потрібна вся Україна. Москва готується, "зміцнивши" політичне керівництво Лугандонії, оголосити її істинною законною легітимною Україною, а все, що за її межами - бунтівною територією, на якій безчинствують "жидобендерівські фашисти", - заявив Піонтковський.

Читайте також: Пу тін програв і різко змінює концепцію по Україні - Андрій Піонтковський
Він вважає, що нова тактика Кремля пояснює смерть Чуркіна.
"У зв'язку з цим стає зрозумілою логіка вбивства Чуркіна і такої, що негайно послідувала за ним, офіційної відмови Москви (лист Прокуратури РФ) від зачитаного і зареєстрованого нещасним Чуркіним в РБ ООН листа Януковича з проханням про введення військ. Путін при всіх його особистісних недоліках все-таки не запеклий садист і міг віддати наказ про ліквідацію вірного служаки тільки в силу якихось вищих державних міркувань. І які ж подібні міркування могли бути пов'язані з листом трирічної давності, про який давно забули? У світлі нової путінської концепції всеукраїнської легітимізації влади в Донецьку - величезні" , - вважає політолог.
За його словами, "законна українська влада не могла звертатися до Путіна з проханням про введення військ три роки тому з тієї простої причини, що їм за новим планом Путіна ще належить звернутися з таким проханням з "легітимної столиці України Донецька".
"При живому Чуркіні і дійсному листі Януковича від 1/3/2014 таке (вторинне!) прохання виглядало б фарсом. Вражений і виведений з рівноваги оглушливим провалом операції "Трампнаш" Володимир Таврійський готує нову масштабну авантюру. Вражає та наполегливість, з якою наш відважний Крот намагається в останні дні привернути увагу суспільства до обставин зачистки Чуркіна, цього спускового гачка прийдешніх подій", - заявив Піонтковський.
"Переконаний, що в хвилини фатальні він рухається не тільки своїм особистим прагненням запобігти катастрофі, але й відображає позицію 2-3 своїх всеблагих співрозмовників на самій вершині російської влади, які зберегли залишки розуму. До цього вузького кола явно не відноситься Шойгу, на якого Крот розгорнув атаку в усіх напрямках", - додав він.
Як повідомляв ONLINE.UA, російський політолог, професор МДІМВ Валерій Соловей вважає, що Путін хоче зробити в Україні аналог Придністров'я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?