Янукович в Росії висловився про блокаду Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Янукович в Росії висловився про блокаду Донбасу

Янукович в Росії висловився про блокаду Донбасу
Джерело:  РІА Новини

Екс-президент України Віктор Янукович в інтерв'ю російському виданню розповів про можливі наслідки блокади окупрованого Донбасу.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
На думку Януковича, наслідки блокади будуть "жахливими для всієї країни від Донецька до Львова".
"З самого початку війни в Донбасі українська влада не приховувала, що її цікавить лише територія. Долі людей, що живуть за лінією фронту, їм абсолютно байдужі. Це ті, хто не погодився з озброєним переворотом в лютому 2014 року. Ця влада не вважає населення південного сходу українцями і досить відверто про це говорить. Там живуть не їхні виборці. Зверніть увагу: вона блокує постачання вугілля, видобутого в Донбасі, і кажуть, що ведуть боротьбу з агресором. Невже в шахтах працюють агресори? Так тепер називають простих шахтарів? Невже сотні тисяч людей, які втратять роботу, заслуговують на життя в злиднях, в горі тільки тому, що псевдопатріоти змагаються один з одним і наплювали на закон, який, на жаль, не працює в Україні? Наслідки цієї блокади будуть жахливими для всієї країни від Донецька до Львова", - заявив Янукович.
Читайте також: У Пу тіна розвеселили заявою щодо Януковича
За словами екс-президента, блокада вбиває найважливіші галузі промисловості в усій Україні.
"За підсумками 2016 року частка металургії в експорті склала вісім мільярдів доларів - приблизно чверть сукупного експорту України. Багато підприємств, хоч і на непідконтрольних Києву територіях, продовжують справно платити податки в бюджет України і забезпечують місцеве населення - громадян України - роботою. Природно, загроза зупинки цих підприємств викликає відповідну реакцію з боку Донбасу: потрібно забезпечити їх стабільне функціонування, зберегти робочі місця, дати місцевому населенню можливість прогодувати свої сім'ї", - заявив Янукович.
Янукович також уточнив, що звинувачувати Донбас в реакції на дії Києва - це "переносити відповідальність з хворої голови на здорову".
"Це дає іноземним інвесторам сигнал, що не державна влада, а група незрозумілих осіб в камуфляжі і масках, та ще й під прикриттям народних депутатів, може самостійно встановлювати правила гри для бізнесменів - визначати, з ким вести торгівлю, а з ким ні, куди везти товар, а куди ні. Тотальне беззаконня, хвиля насильства на вулицях українських міст і абсолютна безкарність злочинців, які прикриваються патріотичними гаслами, не створюють сприятливу атмосферу для припливу інвестицій і відновлення економіки", - сказав Янукович.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Генеральній прокуратурі України спростували заяви адвокатів екс-президента України Віктора Януковича про припинення заочного досудового розслідування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?