Кілька областей України прийняли звернення щодо блокади Донбасу
Категорія
Події
Дата публікації

Кілька областей України прийняли звернення щодо блокади Донбасу

Кілька областей України прийняли звернення щодо блокади Донбасу
Джерело:  zaxid.net

Чернівецька та Івано-Франківська обласні ради прийняли звернення на підтримку учасників блокади Донбасу і зажадали звільнення глави МВС Арсена Авакова, заступника голови Нацполіції В'ячеслава Аброськіна і керівника Антитерористичного центру Віталія Малікова.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ZAXID.NET.

Читайте також: Блокада Донбасу: у Авакова зробили заяву про крадіжку і виклали відео
Уночі 13 березня чернівецька міська рада прийняла рішення про підтримку активістів блокади, після чого її підтримали і депутати облради Чернівецької області.
В Івано-Франківську сесію провели на площі перед будівлею облради та прийняли звернення до президента, Кабінету Міністрів, і Верховної Ради України із закликом до виконання вимог учасників протестних акцій і звільнення Авакова, Аброськіна і Малікова. Місцеві ЗМІ зазначають, що звернення підтримали всі фракції, включаючи БПП і "Солідарність", і утримався тільки голова ОДА Олег Гончарук, який не має права вимагати звільнення міністрів як посадова особа.
У той же час, за даними "Волинь Post", в Луцьку депутати Волинської обласної ради після тривалих дискусій 14 березня також підтримали звернення до президента Петра Порошенка і силових структур із засудженням затримання активістів блокади.
Нагадаємо, що 13 березня "Штаб блокади торгівлі з окупантами" заявив про захоплення поста на станції Кривий Торець в Донецькій області співробітниками СБУ та КОРД Нацполіції і затримання 43 осіб, яких згодом відпустили. У силовому відомстві інцидент пояснили антитерористичними заходами.
У зв'язку з цим увечері 13 березня акції на підтримку учасників блокади Донбасу пройшли у Вінниці, Рівному, Харкові, Луцьку, Львові, Івано-Франківську, Чернівцях і деяких інших містах України.
Як повідомляв ONLINE.UA, 14 березня нардеп Семен Семенченко, який бере участь в блокаді Донбасу, заявив про нові затримання активістів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?